Soner Aydın/ Demokrat Haber

Mersin Liman İşletmeciliği’nde (MIP) nakliye işi yapan 'Atapol Nakliyat', Tüm-Tis'e üye 12 işçiyi işten çıkardı. İşçiler MIP önünde işten atılmaları protesto etti.

İşçiler adında konuşan Tüm-Tis Şube Başkanı Savaş Gürkan, MIP'te taşeron şirketlerde çalıştırılan işçilerin düşük ücretle, kölece ve yasadışı koşullarda kötü şartlarda çalıştırılmaya başlandığını dile getirdi. Gürkan, Tüm-Tis’e üye olan Atapol işçilerinin de yasadışı şekilde günde 12 saat çalıştırıldığını öne sürdü.

Limandaki taşeron şirketlerin hak talebinde bulunmak için sendikaya üye olmak isteyen işçileri işten atmakla tehdit ettiğini aktaran Gürkan, “Anayasal haklarını kullanarak sendikalaşan Atapol işçileri tek tek çağrılarak sendikamızdan istifaya zorlanmakta, istifa etmeyenler ise işten atılmaktadır” dedi.

Şuana kadar Tüm-Tis Sendikasında örgütlü 12 işçinin sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldığını iddia eden Gürkan,”İşçilerin e-devlet şifreleri istenmiş ve bu şifreler üzerinde sendikaya üye olup olmadıkları kontrol edilmiş. SGK’yı ve Valiyi göreve çağırıyorum yine sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, işçilerle dayanışma içinde olmaya davet ediyorum. Buradan bütün anayasal haklarımızı, demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtiyorum” dedi.