Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Eskişehir şube binasında 2012-2014 dönemi toplu iş sözleşmesi hazırlıkları ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Bursa'daki Renault işçilerinin direnişi hakkında da bilgi veren Serdaroğlu, Türk Metal'in, işçilere, “Bizim teklifimize düşük diyorsunuz ama onların teklifi bizimkinden de düşük” mesajı vermeye çalıştığını ifade ederek, “Biz işbirlikçi sendika ile teklif yarıştırmıyoruz. Metal işçilerinin hak ve özgürlük mücadelesini veriyoruz” dedi.

'TÜRK METAL VE MESS SERMAYE ÖRGÜTÜDÜR'

MESS ve Türk Metal'in sermaye örgütü olduğunu belirten Serdaroğlu, Birleşik Metal-İş'in teklifinin ise işçilerin ortak teklifi olduğunu söyledi. Serdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Metal işçileri, teklif düşük olsa bile Birleşik Metal-İş'in sermayenin karşısında işçilerin çıkarını sonuna kadar savunacağını, işçileri satmayacağını, kendi onayları olmadan sözleşme imzalamayacağını biliyor. Metal işkolunda sendikal rekabet yoktur. Metal işkolunda sermayenin iki, işçi sınıfının tek örgütü vardır. Sermayenin örgütleri MESS ve Türk Metal. İşçilerin örgütü ise Birleşik Metal'dir. Bunlar arasında rekabet değil, sınıf mücadelesi vardır.”

'TEPKİ ESAS OLARAK İŞBİRLİKÇİ SARI SENDİKAL YAPIYA'

Türk Metal'in üyelerinin tepkilerini hala anlayamadığını dile getiren Serdaroğlu, “Metal işçilerinin tepkisi sadece sözleşme teklifine yönelik bir tepki değil. Tepkiler esas olarak işbirlikçi sarı sendikal yapıya güvensizlik nedeniyle ortaya çıkıyor. Hak ve özgürlükleri konusunda sicilleri tescilli olanlarla teklif yarıştırmak diye bir niyetimiz yok. Bizim teklifimiz, metal işçilerinin ortak teklifidir” şeklinde konuştu.

Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Serdaroğlu, şöyle konuştu:

“Metal işçileri Türk Metal'i protesto ederek doğru yapıyor. Ama bu yeterli değil. Metal işçilerinin yapmaları gereken, işçilerin onayı alınmadan sözleşmenin imzalanmayacağının garantisini Türk Metal yöneticilerinden almalıdırlar. Türk Metal'in kışkırtmalarına gelmeden, tepkilerini planlı ve örgütlü bir biçimde devam ettirmelidirler. Metal işçileri bugün geçmişe göre ölü toprağını üzerlerlerinden atmış durumdalar ve sarı sendikanın egemenliğini ciddi bir biçimde sınırlamaya başladılar.” (etha)