Soner Aydın / Demokrat Haber

Maliye emekçileri hükümetin politikalarına karşı alanlara çıktı. Mersin’de Maliye binası önünde bir araya gelen emekçiler adına konuşan BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, “Her türlü ayrımcılığa, ücret adaletsizliğine, istihdam belirsizliğine, itibarsızlaştırmaya, rotasyon dayatmalarına, bir bütün tasfiye politikalarına karşı alanlardayız!” dedi.

“Gelir ve gider birimleri et ve tırnak gibidir; 'et tırnaktan ayrılmaz' diyenler olarak, eşitlik ve adalet taleplerimizle alanlardayız” ifadelerini kullanan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Yusuf Kaya, “Tüm bölücü politikalara karşı maliye emekçisi kimliğimizle; gelircisi-gidercisi, amiri-memuru, uzamanı-uzman olmayanı, yardımcı hizmetlisi, teknisyeni, şoförü bir bütün, dimdik ayaktayız. Alanlarda taleplerimizi haykırıyoruz!” şeklinde konuştu.

YİNE KULAKLAR TIKALI

2005 yılında maliye emekçilerinin tüm itirazlarına ve ortaya koydukları direnişe rağmen çıkartılan Gelir İdaresi Başkanlığı Yasası ile maliye emekçilerine eşitsizlik, adaletsizliği ve yoksullaşmayı dayatan bir sürecin içine girildiğini vurgulayan Kaya, “Yaşadığımız bu süreçte ortaya koyduğumuz her türlü eyleme rağmen, taleplerimiz içi boş vaatlerle geçiştirilmiş, ülkemizi parsel parsel satanlar sıra emekçilerin taleplerine gelince her zaman olduğu gibi kulaklarını tıkayarak taleplerimizi geçiştirmeye çalışmışlardır” ifadelerini kullandı.

TALEPLER

Maliye emekçilerinin yaşadığı sorunların giderilmesi için siyasi iktidarı ve Maliye Bakanı’nı göreve çağıran Kaya, hükümete çağrıda bulunarak maliye emekçileri olarak bir dizi talep sundu. Kaya, taleplerini şu şekilde sıraladı:

1-Gelir-gider gibi suni ayrımlara karşı maliyeci kimliğimizi istiyoruz.

2-Maliye emekçileri arasındaki ücret adaletsizliği ortadan kaldırılsın.

3-Ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesine yönelik çalışmalar başlatılsın.

4-Maliye emekçilerinin kadrolarına göre iş tanımları yapılsın.

5-Kaldırılan fazla mesailerle ilgili gelir kayıpları karşılansın.

6-Maliye emekçilerinin bir bütününü kapsayan uzmanlık sınavı bir an önce açılsın.

7-Yardımcı hizmetler kadrosunda çalışan maliye emekçileriyle ilgili düzenli olarak görevde yükselme sınavı açılsın.

8-Bir an önce hizmet binalarımızla ilgili etütler yapılarak hizmet binaları boşaltılsın.

9-Maliye emekçilerinin ulaşım sorunun çözülmesi için servisi olmayan yerlere servis uygulaması başlatılsın.

10-Hizmet binalarının fiziki koşulları düzeltilsin.

11-İl dışı görevlendirilen maliye emekçilerinin harcırah sorunu çözülsün.