Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur Sen ve bağlı sendikaların 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlayacağını açıkladı.

Eğitim Bir-Sen Mersin Şubesi'nin düzenlediği bir konferansa katılan Gündoğdu, 1 Mayıs ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun daveti ile 6 konfederasyon başkanının 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili bir araya geldiğini, ama 1 Mayıs bildirisinde anlaşamadıklarını söyleyen Gündoğdu, toplantılar sonunda Taksim'de 1 Mayıs'ı birlikte kutlamaya evet diyen ama sonuç bildirisinde anlaşamayan bir tablonun oluştuğunu söyledi.

DİSK ve KESK'in ilkesiz davrandığını iddia eden Gündoğdu, DİSK'in 1 Mayıs'ı Taksim'de DİSK olarak kutlayacağını açıkladığını, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de 1 Mayıs'ı Taksim'de ITUC üyeleriyle birlikte kutlayacakları açıklamasını hatırlattı.

Gündoğdu, Taksim yasağına karşı DİSK ve KESK'in devrimciler, sosyalistler ve demokratlarla birlikte Taksim'i kazanma mücadelesini "4 yıl önce de DİSK ve KESK biz 6 konfederasyon Taksim'de kutlayalım diye karar aldığımızda Taksim'de DİSK ve KESK el ele verip, provakatörlerle anlaşıp Mustafa Kumlu'yu satmış ve yalnız bırakmışlardı" diye tanımladı.

Gündoğdu, KESK ve DİSK'in "ilkesizliği" iddiasıyla Memur Sen, Kamu-Sen ve Hak-İş'in toplantılardan çekildiğini belirterek, "Şu anda içinde bulunduğumuz açılım, çözüm sürecinin konseptine de uygun olarak biz 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlayacağız" dedi.