Karaman’ın Ermenek İlçesi’ndeki Pamuklu Köyü yakınlarındaki kömür ocağını su bastı, 18 işçi mahsur kaldı. Maden ocağı yetkilisi, Şahin Uyar mahsur işçilerin hayatlarından umudunun olmadığını söyledi.

Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, NTV 'ye yaptığı açıklamada “Su çekilme çalışmaları yapılıyor. Su çekilmeden işçileri kurtaramayız. 8 kişi kaçıp kurtuldu. Ocakta yerin altında 350. metrenin 50 metresi su dolu ” dedi.

Olayın işçilerin yemek yediği sırada meydana geldiğini söyleyen Uyar, “12.15′te işçiler yemek yedikleri sırada bacanın bir yerinde su gelmeye başlamış hafif. Bazıları bir şey olmaz diyerek kalmış. Kaçan arkadaşlar kurtulmuşlar. Madende daha önce ölümlü bir kaza gerçekleşmemişti” diye konuştu.

YAŞAMLARINDAN UMUT YOK

Uyar, kazanın üzerinden 3 saat geçtiğini söyleyerek madende kalanların hayatlarından umutsuz olduğunu söyledi. Uyar "Maskeler 2 saat dayanabilir. Kaçabilecekleri 50 metre yukarıda 2 yer var. Boğulmuş da olabilirler. Ani gelen bir su" dedi.

‘TRAFİK KAZASI’ GİBİYMİŞ!

Yetkili yaşanan olay için trafik kazası benzetmesi yaptı, aniden geliştiğini söyledi, "Galeriyi su basması trafik kazası gibi" diye konuştu.

YAŞAM ODASI VAR MI?

İşletme yetkilisi Şahin Uyar madende yaşam odası olmadığını söyledi, "Küçük bir işletme olduğu için yaşam odası yok. Yaşam odası olsa da ani bir olayda yapabilecekler bir şey yok" dedi.

15 GÜN ÖNCE AÇILDI

Ocakla ilgili kapama kararı olmadığını söyleyen Şahin Uyar  "Yasa sonrası 1 ay boyunca ocak kapalı kalmıştı. İşçilerle konuşuldu, onlar tamam dedikten sonra 15 gündür faaldi. Geçmişte ölümlü bir kaza yok. Bütün denetlemeleri yapılmış bir işletme" dedi. (Radikal)