Evren Demirdaş - Demokrat Haber

KESK Eş Başkanı Lami Özgen,OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile açığa alınan kamu emekçilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lami Özgen, Sizin OHAL’inizi de KHK’lerinizi de kabul etmiyoruz. Yıllardır darbelere karşı bedel ödeyen mücadele eden bizleriz. O yüzden sizler darbelerin ortaklarısınız. Bunun hesabını sizden sormaya devam edeceğiz. Bugün darbe ile ortaya çıkarılan KHK’ler KESK’İ yok etme mücadelesine dönüştü'' dedi.

Özgen,OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile açığa alınan öğretmenlerin Dersim’deki eylemine katıldı.

Açıklamaya, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Dersim Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, KESK Eşbaşkanı Lami Özgen, HDP, DBP ve çok sayıda parti ile sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.




'OHAL VE KHK'LARINIZI KABUL ETMİYORUZ'

AKP’nin tek adam rejimini oturtmak için başta KESK emekçileri olmak üzere bütün muhaliflere karşı 15 Temmuz darbe girişimiyle beraber, kendi darbesini hayata geçirmeye çalıştığını söyledi.

Özgen, “Dünden bugüne kadar bize yönelik olarak yürüttüğünüz bütün operasyonları düne kadar cemaatle birlikte yürüttüğünüzü hatırlatarak bizim için AKP, cemaattir. Cemaat AKP’dir. dedi.

Hükümete sert eleştirilerde bulunan Özgen’in açıklamaları şöyle:

"Sizin OHAL’inizi de KHK’lerinizi de kabul etmiyoruz. Yıllardır darbelere karşı bedel ödeyen mücadele eden bizleriz. O yüzden sizler darbelerin ortaklarısınız. Bunun hesabını sizden sormaya devam edeceğiz. Bugün darbe ile ortaya çıkarılan KHK’lerin KESK’e karşı yok etme mücadelesine dönüştü.



'KESK BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEK'

“Bu hafta Eğitim Sen’in bütün yerellerde çıkardığı etkinlikleri okullar önünde veli ve öğrencilerimizle sürdürüyoruz. Yerellerden merkeze doğru yürüyüş kollarımız olacak. Direniş çadırlarımız ve oturma eylemlerimiz olacak. AKP’nin bu hukuksuzluğu ortadan kalkana kadar. Açığa alınan ve hukuksuz bir şekilde görevlerinden alınan bütün arkadaşlarımız haklarına iade edilene kadar KESK bütünselliğiyle bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü onlar bir kez daha bizi tanımaya devam edecek.

"12 Eylüllerin faili meçhullerin sürdüğü dönemde biz örgütlenme hakkımızı, grev, emek, demokrasi ve barış hakkımızı ifade ettiğimiz günlerde olduğu gibi devam edeceğiz.

'KESK KAZANACAK HERKES KAZANACAK'

“Bizim için siz Türkiye’nin siyasal mücadelesinde daha pro vitamin şeklindesiniz. Kürdistan’da sizden önce de OHAL süreci vardı. Buna rağmen uluslararası alanda sendikal mücadelemizi yürütüyoruz. O günden beri kitlesel olarak linç edildik, gözaltına alındık, sürgün edildik. Faili meçhullerde arkadaşlarımızı kaybettik. Buna rağmen yılmadık mücadelemizi yürüttük.

Bize karşı geliştirdiğiniz bu politikalara biat etmiyoruz, diz çökmüyoruz ve mücadeleye devam edeceğiz” Biz AKP'nin faşizmine darbe hukukuna karşı baş eğmeden boyun bükmeden mücadele edeceğiz. Çünkü biz KESK’iz bunu herkes bir kez daha görecek. KESK kazanacak herkes kazanacak”