Liman-İş Sendikası üyesi işçilerin, Kocaeli'deki Derince Limanı’nın özelleştirilmesine karşı başlattığı direniş sürüyor. İşçilerden Ali Erdoğan, direnişini açlık grevine dönüştürdü.

Caner Aktan’ın ETHA’daki haberine göre; Kocaeli’de bulunan ve TCDD’ye ait olan Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle özelleştirilmesi sürecinde teklif verme süresi yarın sona erecek.

Liman-İş Sendikası üyesi işçiler, geçtiğimiz hafta özelleştirme ihalesine karşı çadır kurarak direnişe başlamıştı. 24 yıldır limanda çalışan Ali Erdoğan bugün direnişini açlık grevine dönüştürdü. Önümüzdeki günlerde diğer işçilerinde açlık grevine katılması bekleniyor.

'SADECE LİMAN DEĞİL, DENİZ DE SATILIYOR’

Derince Limanı önünde açlık grevine başlayan Ali Erdoğan, "Bizim burada olmamızın amaçları belli. Liman, özelleşmesin, birilerine peşkeş çekilmesin diye direniyoruz. Sadece liman satılmıyor, deniz de satılıyor. Büyük bir kısım dolgu oluyor. Özelleştirmeye karşıyız. Daha önce de aklıma gelmişti, ama o cesareti bulamamıştım kendimde. Muhakkak birileri bir şeyler yapmalı. Bir hafta boyunca açlık grevinde olacağım. Benden sonra da açlık grevine çıkan arkadaşlarım olacaktır" dedi.

Açlık grevine giren Ali Erdoğan’a ve beraberindeki işçilere destek olarak Liman İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı, Genel Sekreteri Ahmet Uçar, Mali Sekreter Hüseyin Gonca, sendikanın İstanbul Şube Başkanı Sabri Erdemir, İzmir Şube Başkanı Serdar Akdoğan, Kocaeli Şube Başkanı Bülent Aykurt’da Derince Limanı’ndaydı.

ŞİRKETLER SIRAYA GİRDİ

Öte yandan özelleştirme için Yılport Holding A.Ş. ile Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yanı sıra Arkas Holding ve Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin de dosya vererek ihale teklifi verdikleri öğrenildi.