KESK Olağanüstü Genel Kurulu'nun ikinci gününde yapılan seçimlerde, DEMEP, Emek Hareketi, Devrimci Memurlar, Yöncüler ve Sendikal Birlik gruplarının listesi 240 oy alarak yeni yönetime seçildi.

Anadolu Kongre ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen KESK Olağanüstü Genel Kurulu yeni yönetimin belirlenmesiyle sona erdi. Taciz iddialarının ardından Olağanüstü Genel Kurulu'na giden KESK'in yeni yönetimine, 240 oy alarak Demokratik Emek Platformu (DEMEP), Emek Hareketi, Devrimci Memurlar, Yöncüler ve Sendikal Birlik grupları arasında yapılan ortak liste seçildi.

KESK Olağanüstü Genel Kurulu'nun ikinci gününde yapılan seçimlerle yönetime gelen KESK'in yeni MYK 'sı önümüzdeki hafta içinde görev dağılımı yapacak.

Seçimlerde kullanılan 273 oyun 257'si geçerli sayıldı. İttifak listesi ise geçerli oyların 240'ını aldı. Çarşaf listede adaylıklarını koyan bağımsız adaylar ise 21 oy aldı. Sandıktan çıkan sonuca göre KESK'in yeni MYK'sı ise şöyle "Kasım Birtek, Canan Çalağan, Akman Şimşek, Yaşar Gül, Hamide Yiğit, İlhami Şahbaz ve Döndü Taka Çınar."