Toplantıda konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Taleplerimiz ve uyarılarımız dikkate alınmaz ve süreç uyuşmazlıkla sonuçlanırsa grev hakkımızı kullanacağız" dedi.

ANKARA- KESK Danışma Meclisi Belediye-İş Büyük Konferans Salonu'nda gerçekleştirdiği toplantı ile toplu sözleşme sürecinde uyarı ve talepleri dikkate alınmadığı ve sürecin uyuşmazlıkla sonuçlandığı takdire greve gidecekleri konusunda uyarıda bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 4 Ağustos'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Üçlü Danışma Kurulu'nun ilk toplantısında, anayasada değişikliğe uygun hazırlıkların ve düzenlemelerin Eylül ayında tamamlanarak, Ekim ayında TBMM'nin açılışıyla yasal düzenlemelerin yapılacağının bildirildiğini hatırlattı.

Özgen, yasa taslağıyla ilgili olarak 18 Ağustos'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Üçlü Danışma Kurulunun ikinci kez toplandığını belirterek şöyle konuştu: "Bu toplantı sonrasında Bakanlık tarafından hazırlanarak taraflara ulaştırılacağı belirtilen, temel noktalarda üzerinde tarafların uzlaşamadığı yasa taslağı ise henüz ulaşmamıştır. Bakanlık tarafından konfederasyonlara gönderilen yasa taslağı incelendiğinde 4688 sayılı yasanın özünün korunduğu, hatta daha geri düzenlemelerin de getirilmeye çalışıldığı görülmektedir."

Ekim ayının ilk haftasında Ankara'da emek, meslek örgütleriyle merkezi bir mitingin de ön görüldüğünü, mitinge katılacaklarla Aralık ayının sonuna kadar sürecek program konusunda da görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Özgen, Bakanlığın taraflara sunduğu yasa taslağında 2012 yılı toplu sözleşme sürecinin 1 Kasım'dan itibaren başlayacağını belirttiğini söyledi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Toplu sözleşme sürecinde de uyarılarımız ve taleplerimiz dikkate alınmaz ve süreç uyuşmazlıkla sonuçlanırsa, organlarımızın karar ve önerilerini dikkate alarak Kasım ayı içinde grevi hedeflediğimiz bilinmelidir. Hak verilmez alınır. Toplu sözleşme ve grev hakkımız var, hakkımızı kullanacağız" dedi. (ETHA)