KESK Ankara Şubeler Platformu, tepki gösterdiği 2014-2015 TİS’e ilişkin itiraz dilekçesini Devlet Personel Daire Başkanlığı’na verdi.

Sakarya Meydanı’ndan Devlet Personel Daire Başkanlığı’na yürüyen kamu emekçileri, “İnsanca bir yaşam, güvenli gelecek, eşitlik, özgürlük, demokrasi grevli toplu sözleşme için yürüyoruz” pankartı taşıdı.

Dilekçe tesliminde kamu emekçileri Kamu Hakem Kurulu’ndan TİS’e dair tarafsızlığını bu dilekçelere vereceği cevaplarla göstermesini istedi. 

Sakarya Meydanı’nda bir araya gelen Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu adına basın açıklamasını Tümbel-Sen Ankara 2 No’lu Şube Sekreteri İsmail Kaygusuz yaptı. Kaygusuz, 2014 yılı için açıklanan 175 TL’nin net ödenecekmiş gibi günlerdir "ballandırıla ballandırıla anlatıldığını" söyledi.

Kamu emekçilerinin ancak bir bölümünün aldığı komik çocuk ve eş yardımınının da tüm kamu çalışanları alıyormuş gibi açıklamalar yapıldığını söyleyen Kaygusuz, “Memurun hiçbir sorunu çözülmedi. Hiçbir sosyal ve ekonomik talebi müzakere sürecinde gündeme dahi alınmadı. Yanına oturmaktan büyük keyif aldıkları, Çalışma Bakanı iş güvencemizi ortadan kaldıracağını her fırsatta tekrarlarken, bu konuda gıkını çıkarmayan bu yapı, türban gibi konuları kamu emekçilerin gündemi olarak kamuoyuna yutturmaya çalışmakla meşgul. Arkalarına büyük medya gücünü alan AKP ve memur kolu, günlerdir halkımıza ve kamu emekçilerine masal anlatmaya devam ediyorlar" dedi.

2014 yılı TİS konusunda hükümetin kamuoyuna yanıltıcı bilgiler verdiğini de sözlerine ekleyen Kaygusuz, “2015 yılı ise tam bir belirsizliğe teslim ediliyor. Devletin resmi rakamlarının dahi 2014 ve 2015 yılı için öngördüğü enflasyonun altında bizlere sefalet ücretini reva görmüşlerdir" diyerek sözlerini sürdürdü.

Açıklama ardından kamu emekçileri Devlet Personel Daire Başkanlığı’na “İnsanca bir yaşam, güvenli gelecek, eşitlik, özgürlük, demokrasi grevli toplu sözleşme için yürüyoruz” pankartıyla yürüdü. Eylemde "Kamu emekçilerini satış sözleşmesini redediyoruz", "Memur-Sen hormonludur, emekçilere zararlıdır" dövizleri taşındı.

“Hükümet zammını al başına çal”, “Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız”, “Ethem yoldaş ölümsüzdür”, “Devlet güdümlü sendikaya teslim olmayacağız” sloganları atarak, Devlet Personel Daire Başkanlığı’na geldi.

Devlet Personel Daire Başkanlığı önünde kısa bir açıklama yapan Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, 1 Ağustos'ta başlayan TİS süreci için burada olduklarını belirtti.

Bu sözleşmenin "satış sözleşmesi" olduğunu söyleyen Demirkaya, "Bugün burada dilekçemizi vereceğiz. Kamu Hakem Kurulu tarafsızlığını bu dilekçeye verdiği cevap ile göstermelidir" dedi.

Ardından yetkili sendika olarak Kültür Sanat-Sen tarafından Devlet Personel Daire Başkanlığı'na TİS sürecine dair itiraz dilekçesi verildi. (ANF)