KESK, Şişecam işçilerinin grevini selamladı, "KESK, emeğin hak alma mücadelesindeki tüm dostlarıyla olduğu gibi Kristal-İş'le de dayanışmasını sürdürecektir" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yürütme Kurulu, Kristal-İş tarafından 10 fabrikada 5 bin 800 işçi ile başlattığı grevi selamladı.

Yazılı bir açıklama yapan KESK, "Bir yandan çalışma koşullarındaki olumsuzluklar ve çalışanlar arasındaki ücret uçurumu, öbür taraftan işverenin çalışanlarının emeğini ucuza mal etme girişimi, işçilere greve gitmekten başka seçenek bırakmamıştır. Ekonomik ve sosyal hakları güvensiz çalışmayla ellerinden alınan cam işçilerinin taleplerinin karşılanmadığı TİS süreci bugün tüm işçi ve emekçilerin yaşadığı temel sorunlardan birisidir. İşçilerin seslerinin duyulmadığı, taleplerine yer verilmediği TİS masalarında patronların verdiği mesaj 'güvencesiz, düşük ücretle uzun çalışmaya razı olun!' mesajıdır" dedi.

İşçilerin, emekçilerin yüzlerce yıllık mücadelesinin sonucunda tırnakları ile kazıyarak elde ettiği haklara göz dikmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten KESK, "AKP'nin ve sermayenin dikensiz gül bahçesi hedefiyle emeğe dönük sömürü ve baskıların arttığı bu dönemde işçilerin onurlu direnişi, esnek çalışma, taşeronlaştırma, düşük ücret, güvencesiz ve her türlü sosyal haktan yoksun ve örgütsüz çalışmaya, kölelik düzenine karşı sürdürülecek daha güçlü bir mücadelenin de çağrıcısıdır" dedi.

KESK açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Şişecam işçilerinin başlattıkları grevin ve haklı ve meşru mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. İşçilerin talepleri karşılanmalı, emeklerinin karşılığı verilmelidir. Yıllardır grevli toplu sözleşme mücadelesi veren KESK, emeğin hak alma mücadelesindeki tüm dostlarıyla olduğu gibi Kristal-İş'le de dayanışmasını sürdürecektir."

(ETHA)