Geçtiğimiz yıl Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) içinde Genel Sekreter Emirali Şimşek’in bir kadın çalışanı taciz ettiği iddia edilmişti. KESK Yönetimi’ndeki Emirali Şimşek ve arkadaşları sorunun üyeleri tatmin edici bir şekilde çözümünü sağlayacak adımları atmak, tepkileri anlamak yerine, herkesi komplo yapmakla itham etmişti. Bunun üzerine sorunun çözümü sağlanamadığı için KESK Genel Başkanı Sami Evren istifa etmek zorunda kalmıştı…

Aradan geçen zaman içinde iddiaların özellikle kadın üyeleri ikna eden bir biçimde üzerine gidilmediğini düşüne bir grup kadın örgütü genel kongresi öncesi KESK’i uyardı.

İşte kadınların KESK’e yönelik soruları:

KESK Olağan Genel Kongresi delegelerine soruyoruz;

Bu kongrede de mi cinsel tacizin üstünün örtülmesine izin vereceksiniz?

KESK Genel Merkezi’nde bir kadın çalışanın o dönemin Genel Sekreteri Emirali Şimşek tarafından birden fazla kez cinsel tacize uğradığını beyan etmesinden bu yana tam bir yıl geçti. KESK’in kendi mekanizmalarında bu beyanı yok sayarak üstünü örtmesi sonrasında 40 civarında kadın örgütünün KESK’ten bu konuda gerekeni yapmasını istemesinden bu yana ise 7-8 ay geçti.

Ne Kesk Kadın Sekreterliği ve Demokratik Emek Platformu adına yapılan ‘komplo’ açıklamalarından geri adım atıldı,  ne de kadının beyanı esas kabul edilip yol alındı. Tacize uğrayan kadın işinden oldu. Özel hayatı didiklendi. Savcılığa verdiği şikayet dilekçesi geri aldırtıldı. Ve sessizce çekildi.

Kapalı kapılar arkasında, şeffaf olmayan bir süreçle yürütülen disiplin soruşturmasının sonucu hepimizi ve başta KESK’in kendisini fazlasıyla ilgilendiriyor.  

Son bir çağrı;

Cinsiyetçi tutumları sahiplenmeyen bir KESK için;

Cinsel tacize uğrayan  kadının basına da yansıyan şikayet dilekçisindeki beyanı  esas alınarak gerekeni yapmak için KESK Genel Kongresi  bir olanak olarak değerlendirilsin.

Sorumluluk sizin...

İstanbul Feminist Kolektif

Amargi

Mor Çatı

Kadav

Filmmor

Sosyalist Feminist Kolektif

Bağımsız Feministler

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği

Sendikalarda Erkek Egemenliğine Karşı Kadın Platform


DEMOKRAT HABER