Kamu emekçilerinin örgütü KESK, 18 yaşında. Emekçilerin 18. mücadele yılını kutluyan KESK Yürütme Kurulu, "Kısa çöp uzun çöpten hakkını alıncaya, eşit, özgür demokratik bir ülkede barış içinde bir yaşama kavuşuncaya kadar mücadelemiz sürecektir" dedi.

18. mücadele yılı dolayısıyla yazılı açıklama yapan KESK Yürütme Kurulu, "Mücadelemiz sürecek" dedi. "Demokrasiye, özgürlüğe, kardeşliğe, barışa ve eşitliğe yürüyüşümüz devam ediyor" denilen açıklamada, "Hak verilmez mücadeleyle alınır" ilkesini rehber edinen KESK’in kuruluş yıl dönümünün tüm emekçilere kutlu olması dilendi.

KESK’in tarihinin 18 yıldan ibaret olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi: "KESK’in tarihi Türkiye’de demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinin tarihi ile bütünleşerek iç içe geçmiştir. Encümen-i Muallim’den TÖS’e TÖB-DER’e, TÜM-DER’e, TÜS-DER’e ulaşan,12 Eylül karanlığını yırtanların tarihi KESK’in, KESK’lilerin tarihidir.

Bunun için; bugün kalplerimizde 18 yaşındaki bir gencin heyecanı kadar 100 yaşını devirmiş, kökleri toprağın derinliklerine inen ulu bir çınarın bilgeliğini taşıyoruz. Bunun için, bu ülkenin topraklarında yılmadan yorulmadan yoluna devam eden emekçilerin mücadele tarihinin KESK’in tarihi olduğunu asla unutmuyoruz."

Bugüne kadar emekleriyle, ödedikleri bedellerle onurlu tarih yazan emekçileri anan KESK, "Çünkü KESK, bu ülkenin insanlarının, emekçilerinin insanca bir yaşam mücadelesinin adıdır" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün baskıyla, zorla, kuşatma operasyonları ile KESK’i yıldıracaklarını, türlü türlü ayak oyunları ile bizi güçsüzleştireceklerini sananların hevesi kursağında kalacaktır. Çünkü KESK faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Emeğinin hakkını almak isteyen, demokratik ve özgür ülke isteyenlerin önündeki engeller artmaya devam ederken bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür.

Gün, haklılığın, onurun ve kararlılığın mücadelesi ile dolu tarihimize yeni sayfalar ekleme günüdür. Gün, hak ve özgürlüklerimize yönelik olarak sürdürülen pervasız tüm saldırılara karşı, hazırlandığımız 19 Aralık grevi ile mücadelenin ateşini harladığımız gündür.

Biz, bu ülkenin kamu emekçilerinin hak ettikleri, özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya er ya da geç kavuşacaklarına olan inancımızı koruduk. Bu gün de inanıyoruz. Çünkü bu ülkenin kamu emekçilerinin bir örgütü var, çünkü KESK var!

Emek, demokrasi ve barıştan yana olan herkesin yüreğinde, beyninde, bilincinde kendine yer açan KESK, mücadelesinden asla taviz vermeyecektir. Kısa çöp uzun çöpten hakkını alıncaya, eşit, özgür demokratik bir ülkede barış içinde bir yaşama kavuşuncaya kadar mücadelemiz sürecektir." (ANF)