Şişli Belediyesi'nin belediyeye ait Kent-Yol şirketini ihaleye sokmama kararıyla işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya olan bin işçinin mücadelesi sürüyor.

Önceki gün Ankara'ya yürüme kararı alan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, bugün Ankara'da Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yapılacak görüşmeden çıkacak karara göre yürüyüş başlatılacak.

Yapılan görüşmeye CHP’yi temsilen CHP’li milletvekillerinin katılması da bekleniyor. İşçiler 19 yıldır olduğu gibi ihalenin Belediye’ye ait Kent Yol’a verilmesini ve sendikalı çalışmaya devam etmek istiyor.

İŞÇİLER İŞ BAŞI YAPTI

Sabah saatlerinde işbaşı yapan Kent-Yol işçileri, Şişli Belediyesi önünde toplanarak “Kent yol işçisi satılık değildir”, “Taşerona geçit vermeyeceğiz”, “Şişli’de adalet istiyoruz”, “Hak, hukuk, adalet”, “İş, ekmek, adalet” sloganları attı.

BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞME OLACAK

Belediye önünde yapılan açıklamada Genel İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu üyesi Taner Şanlı, şöyle konuştu:

“Her gün bu kentin temizliğini yapan, halkı mağdur etmeden nasıl bir mutluluk sağlarız diye nefes yoran, dert yanan bizleriz. Buranın da asli sahipleri bizleriz.

Bizim yaptığımız tamamen bu işin sonuçlanmasına yöneliktir. Dün CHP genel merkezinde  saat 12’ye kadar bir görüşme yaptık. Anlaşılan o ki, bugün saat 17.00'de Belediye Başkanımız ve şube yönetimi ile buradaki arkadaşlarla birlikte bir görüşme sağlanacak. Tek umudumuz bu işin bir an önce toparlanması. Yoksa şu bilinsin ki; kim ne düşünürse düşünsün, kim sağda solda ne derse desin, kim ne yapacaklar diye bakacaksa baksın, kimse bizi izlemesin.

Gelsin burada bizimle birlikte emek mücadelesi versin. Biz 25 kişilik yürüyüşü başlatacağız. Bugün saat 17.00'deki görüşme umarım olumlu sonuçlanır. Çünkü hem diyorlar 'ya sizin derdiniz  zaten zora sokmak belediyeyi', bütün alttan dürtmeleri bu. Bizim hiçbir şey yaptığımız yok. Ama bu iş geri gelmezse bilinecek ki bu mücadeleyi biz vermesek bile buradaki işçi mücadelesini verecek. Umarım ki akşamki görüşmeden bir netice alınır. Bizde bundan vazgeçeriz. Çünkü bizim derdimiz üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Kimse bizim üzerimizden siyaset yapmasın. Buradaki işçinin tek derdi alın terinin, emeğinin karşılığını almaktır. Buradaki taşerona müsaade etmemektir. Akşam eğer bir sonuç gelmez ise otobüsümüz gelmiş hazır burada. Vallahi biz yürürüz"

(Kaynak:Evrensel)