DİSK Bölge Başkanı Cumali Sağlam, Kayseri’de iş yerlerinde, işten çıkarma tehdidi ile demokratik sendikaların önünün kesilerek, yandaş sendikaların örgütlenmesinin kolaylaştırıldığını söyledi.

Kayseri’deki işyerlerinde huzursuzluğun arttığını belirten DİSK Bölge Başkanı Cumali Sağlam, iş yerlerinde örgütlenmek isteyen sendikalara, hükümete yakın olmaması durumunda bürokratik engeller çıkarıldığını savundu. İşverenlerin hükümet destekli sendikalara destek olduğunu ifade eden Sağlam, DİSK’in öcü gibi gösterildiğini de iddia etti.

DİSK’İ ÖCÜ GİBİ GÖSTERİYORLAR

“Öcü görmek isteyenler; işçilerin DİSK’i tercih etmesi karşısında dönüp kendilerine baksınlar. Zira, işçilerin işten attırılmaları dahil, işyerine hükümet kanalıyla zorla nasıl getirildiklerini bilmeyen kalmadı” diyen Sağlam, iş yerlerinde gizli oy açık sayımla referandum yapılması önerisinde bulundu.

Sağlam, iş yeri sahiplerine şu şekilde seslendi:

“İşyeri sahiplerine de seslenmek istiyoruz; ülkemizin içinden geçtiği bu hassas dönemde işçilerin örgütlenme özgürlüğünün tanınması, haklarının eksiksiz verilmesi önemlidir. 2008 krizinde ayakta kalan işyerlerinin önemli bir bölümünün sendikalı işyerleri olduğu da bilinmektedir. İşçiyi baskı altında tutmak yerine sendikamızın dile getirdiği gibi bir çalışma ortamı sağlanırsa sıkıntıların azaldığı görülecektir.”

BOYDAKLAR’A KESİLEN CEZA

Sağlam, bunun yanı sıra, Boydak Holding’e kesilen cezayı da, hükümetin ikiyüzlülüğü olarak değerlendirdi. Sağlam, “Bir dönem Anadolu kaplanı dedikleri Kayseri firmalarına ikiyüzlüce kendilerini eleştirdiler diye 83 milyon (trilyon) ceza kestiği iddia ediliyor. Kendine Müslüman hükümet dedikleri bu olsa gerek” ifadelerini kullandı. (Selma Kara / Demokrat Haber Kayseri)