Maaşlarını alamamaları nedeniyle Soma’dan Ankara’ya yürümek üzere yola çıkan ancak Karaman’da meydana gelen ve 18 işçinin mahsur kaldığı maden kazası nedeniyle güzergahlarını değiştirip Ermenek’e gitmek isteyen Somalı maden işçilerinin bulunduğu otobüsler, saat 01.30 sıralarında Uşak’ta durduruldu.

135 Somalı maden işçisinin bulunduğu otobüsler, Uşak-İzmir karayolunun Uşak Üniversitesi kavşağındaki Günay dinlenme tesisleri önünde önlem alan çevik kuvvet ve trafik polisleri tarafından durduruldu.

Polis yetkilileri, Karaman Valiliği’nce alınan ve 81 ile bildirilen Ankara ve Karaman istikametine hiçbir şekilde eylemcilerin geçişlerine izin verilmemesi yönündeki karar gereği yola devam etmelerine izin verilmeyeceği ifade edildi. Çevik kuvvet kordonu altında bekleyişlerini sürdüren işçiler ise Karaman’a gitmekte kararlı olduklarını, kesinlikle geri dönmeyeceklerini söylediler. Geçişlerine izin verilmeyen işçiler otobüste dinlenmeye çekildi. Çevrede önlem alan polis ise bekleyişini sürdürüyor.

SENDİKA BAŞKANI BÜLBÜL: KARAMAN VALİSİNİN KARARI UŞAK VALİSİNİ NE İLGİLENDİRİYOR?

Ege Bölgesi Maden İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Bülbül, Somalı 130 madencinin Karaman Valisinin şehre giriş ve çıkış yasağı nedeniyle Uşak’ta bekletildiklerini söyledi. “Karaman valisinin koyduğu şehre giriş yasağı Uşak valisini ne ilgilendiriyor” diyen Bülbül, Karaman’a gitme konusunda sonuna kadar direneceklerini söyledi. Uşak girişinde önlerinde çevik kuvvetle beklediklerini söyleyen Bülbül, CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın görüşmeler yaptığını anlattı.

Somalı maden işçileri Ankara’ya yürürken Karaman’da yaşanan maden kazası yüzünden aralarından 130 kişi rotalarını Ermenek’e çevirmişti. (zete)