İzmir Güney Genel Sekreterliği’ne bağlı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Asistan Hekimleri bugünkü toplantılarının ardından süresiz greve gideceklerini açıkladılar.

Öğle saatlerin İKÇÜ AEAH A Konferans salonunda yapılan toplantı sonrasında artan iş yüklerine karşın tıpta Uzmanlık Sınavı’nda yeterli kadro açılmaması, döner sermayelerinin sürekli düşmesi, artan çalışma baskısı ve eğitimsel anlamda yaşanan sorunlara çözüm bulunamaması sebebiyle süresiz greve gitme kararı alındığı belirtildi.

Daha önce Genel Sekreterlik, Hastane İdaresi ve Başhekimlik makamları ile görüştüklerini ve bugün de aynı başlık altında, Genel Sekreter Prof. Dr. Behzat ÖZKAN ve Hastane İdarecisi Prof. Dr. Mustafa DEMİRCİ ile toplantı yaptıklarını belirten İKÇÜ AEAH asistan hekimleri; artık sabırlarının tükendiğini, üç yüz gündür sorunlarının hiç çözülmediğini ve bugünkü toplantının da ”ortamı yumuşatmak ve grevden vazgeçirmekten” öte bir amaç taşımadığını ifade ederek süresiz grev kararından vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler. (asistanhekim.org)