Sendika hakkı ve iş güvencesi için 21 gündür eylemde olan Konak Belediyesi'nde taşeron işçisi olarak çalışan yaklaşık 60 kişi, düzenledikleri yürüyüşün ardından geldikleri belediye önünde, polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

İZMİR - İzmir'de 21 gündür eylemde olan işçiler, taşerona karşı ve sendikalı iş güvencesi için Basmane Meydanı'ndan eski Sümerbank önüne kadar yürüyüş düzenledikten sonra, tekrar eylemde oldukları Konak Belediyesi önüne geldi. Burada çöp arabalarının, işçilerin eylem yaptıkları yerlere yerleştirilmesi üzerine, işçiler Basmane Meydanı'ndaki caddeyi trafiğe kapattı. Sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz", "Ölmek var dönmek yok" sloganlarını atan işçiler, yolda oturma eylemi yaparak, araçların geçmesine izin vermedi. Sadece Ambulansların geçmesine izin veren işçiler ile polisler arasında süren görüşmeler de sonuçsuz kaldı.

Talepleri kabul edilmeyen işçiler eylemlerini sürdürürken, polis müdahalede bulundu. İşçilerin direnişi ile karşılaşan polisler, önce işçileri çembere aldı. Daha sonra gözaltı araçlarını getirterek, işçileri gözaltına aldı. Gözaltı işlemleri sırasında şiddet kullanan polisler, işçileri tek tek polis araçlarına bindirdi. İşçilerin karşılık vermesi üzerine polisler, işçileri darp ederek, yerlerde sürükledi. Polis araçlarına tekme ve tokatlarla bindirilen işçiler, "Ölmek var dönmek yok" sloganlarını attı.

Gözaltı sırasında kimi işçilerin ayakkabıları da yollarda kaldı. Karga tulumba araçlara bindirilen kimi işçiler, "Elektrik veriyorlar" diye bağırdı.

Bu esnada kalp hastası olan bir kadın işçi ile bir başka kadın işçi fenalık geçirdi. Bir yandan gözaltılar yaşanırken diğer yandan bazı işçiler fenalaşan işçi arkadaşlarına yardımcı olmaya çalıştı. Çevrede de kalabalığın biriktiği görülürken, fenalaşan işçiler yaklaşık 20 dakika yerde kaldı. Her iki kadın işçi de sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı. Eyleme destek veren SDP ve Mücadele Birliği'nden 10 kişi de gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.

Gözaltına alınan işçilerin ise önce hastaneye oradan da Bozyaka'da bulunan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülmesi bekleniyor. Olay yerine gelen İHD İzmir Şubesi yöneticileri de olaya ilişkin rapor yazacak.

Yüksekovahaber