BEDAŞ'ta sayaç okuma işçisi olarak çalışan epilepsi hastası Murat Göçmen işten çıkarılarak maaşı ödenmedi. 

İşten çıkarıldığı için SGK tarafından ilacı karşılanmadı ve sabah geçirdiği Epilepsi krizi nedeniyle bu sabah hayatını kaybetti.

Yurt gazetesinde yer alan habere göre BEDAŞ'ın özelleştirilerek Cengiz-Kolin-Limak şirketine devrinin ardından işten çıkarılan epilepsi hastası Murat Göçmen adlı işçi bu sabah hayatını kaybetti. İşten çıkarıldığı için SGK tarafından ilacı karşılanmayan ve eczanede 70 TL ücret istendiği ancak Göçmen'in bunu karşuılayamadığı ortaya çıktı.

İstanbul Avrupa Yakası'nın elektrik dağıtım şirketi BEDAŞ'ın özelleştirilerek Cengiz-Kolin-Limak şirketine devrinin 540 işçi işten çıkarıldı.

İşçiler 1 Ağustos'ta işe geri dönme mücadelesi başlattı. DİSK'e bağlı bir heyet yeni şirket ile görüşerek işçilerin geri alınmasını talep etti. Şirket işten atılan 540 işçiden sadece 35'nini geri alınabileceğini duyurdu. Enerji-Sen Genel Merkez Yöneticisi Arif İnan Başgedik, bu sabah şirket yetkilileriyle bir görüşme daha gerçekleştirildiğini kaydederek, “rüşveti kabul etmiyoruz” dedi. 

CEBİNDE PARASI YOKTU

Direniş sürerken bu sabah işten atılan sayaç okuma işçisi Murat Göçmen'den acı bir haber geldi.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (BEDAŞ) Avcılar bölgesindeki sayaç okuma işi yapan Enerji-Sen üyesi Murat Göçmen sabaha karşı hayatını kaybetti.

1 Ağustos'ta işten çıkarılan ve Temmuz ayı maaşı ödenmeyen Murat Göçmen epilepsi hastası olduğu öğrenildi. İşten çıkarıldığı için SGK tarafından ilacı karşılanmayan ve eczanede 70 TL ücret istenen Murat Göçmen'in cebinde bu kadar para bulunmuyordu.

Evine giden BEDAŞ işçisi Murat Göçmen sabaha karşı geçirdiği epilepsi krizi sonrası hayatını kaybetti.

Göçmen'in cenazesi yarın Gazi Cemevi'nden kaldırılacak.

"KATİLİ CENGİZ-KOLİN-LİMAK "

Enerji-Sen Genel Merkez Yöneticisi Arif İnan Başgedik, 32 yaşındaki Göçmen'in katilinin Cengiz-Kolin-Limak şirketi olduğunu ileri sürerek, 5 Ağustos'ta almaları gereken paraların hala ödenmediğini ve bu nedenle Göçmen'in cebinde ilaç alacak parası olmadığını söyledi.