Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından İŞKUR üzerinden alınacak işçilerin belirlenmesi için kuruma başvuru yapan yurttaşlar, mülakat için AKP Silopi İlçe Teşkilatı'na çağrıldı.

DİHA'nın haberine göre 7 Haziran seçimleri öncesi bölgede oylarının düştüğünü fark eden AKP, yeni bir skandala imza attı. Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü'ne yapılacak işçi alımları için bir süre önce Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden kontenjan açıldı. Açılan bu kontenjana da çok sayıda başvuru oldu. Ancak iş başvurularını skandal hale getiren olay ise, 1 Nisan'da sona eren başvurularda İŞKUR'a başvuruda bulunan kişilerin, telefonla kendilerine ulaşılarak mülakat için AKP Silopi İlçe Teşkilatı'na çağrılmaları oldu.

Çağrılmaları üzerine sabah saatlerinde AKP binasına gelen başvuru sahipleri ile mülakat yapılıp, kişisel bilgileri alındı. Ardından Cuma günü yeniden gelmeleri istendi.

Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise, yaşanan skandala karşı kendilerini şöyle savundu: "Silopi'de işçileri nerede toplayacağımız bilemedik. Bu konu hakkında AKP Silopi Gençlik Kolları Başkanı ile yaptığımız görüşmenin ardından bize yardımcı olabileceklerini söylediler. Biz de böyle bir karar aldık. AKP ilçe binasının şehir merkezi dışında olmasından dolayı köylerden gelen vatandaşlarımıza daha yakın olduğu için AKP ilçe binasını seçtik."