Van'da 30 Mart yerel seçimlerinden sonra işlerine son verildiği için 13 Haziran'dan bu yana Feqiyê Teyran Parkı'nda oturma eylemi yapan ve seslerini hükümete duyurmak amacıyla önceki gün Ankara'ya yürüyüş başlatan işçilerin eylemi 3.gününde.

'BAZI ARKADAŞLARIMIZIN AYAK TABANLARI PATLADI'

Bingöl'e ulaşan işçilerden Ethem Altın, "Şu an Bingöl'deyiz 500 kilometreye yakın bir yol kat ettik. Çektiğimiz bu ıstırap belki bazılarının hoşuna gider ancak Van'dan buraya kadar halktan çok destek gördük. Ancak bazı arkadaşlarımızın ayak tabanları patlamış durumda şu an 20 kişiye yakın arkadaşımız Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor" diye konuştu.

'SON ÇARE OLARAK KENDİMİZİ YAKACAĞIZ'

Tek hedeflerinin Ankara'ya ulaşmak olduğunu söyleyen Altın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Başbakanlıktan randevu talebinde bulunacaklarını belirtti. Randevu taleplerinin reddedilmesi durumunda meclis önünde oturma eylemi yapacaklarını söyleyen Altın, "Buna engel olunursa bizi kabul edecek herhangi bir ülkeye iltica talebinde bulunacağız. Bu da reddedilirse son çare olarak her birimiz bir litre benzin alıp kendimizi yakacağız. Bu konuda tüm arkadaşlarımızla karar aldık. En azından cenazelerimiz Van'a gittiğinde çocuklarımızın talepleri belki devlet tarafından dikkate alınır" dedi.

"VAN 3'ÜNCÜ DEPREMİ YAŞIYOR"

Bingöl'de gördükleri ilgi ve yardımdan dolayı Bingöl halkına ve kendilerine yardımcı olan STK"lara teşekkür eden Altın, "Bundan sonraki güzergahımız Elazığ, Malatya, Kayseri ve Kırşehir üzerinden olacak tüm il ve ilçe halklarına inanıyorum depremde nasıl bizi yalnız bırakmayıp sahip çıktılarsa yine bize sahip çıkacaklar. Yine tüm Türkiye'ye ve milletvekillerine sesleniyorum. Van şuanda üçüncü depremi yaşıyor. 7 bin 286 kişi aileleriyle birlikte 70 bin insana tekabül ediyor. Bu 70 bin insan şu an enkaz altındadır. Lütfen Van'a gelin bu insanları enkaz altından çıkarın" ifadelerini kullandı. (ANF)