İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ihraç edilen KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) üyesi İbrahim Apaydın, Yunanistan’a iltica etti.

Apaydın, “Köy okulları, kapanan yollar, öğretmensiz okullar, yoksullukla dolu bir hayatın sonunda çalışarak, çabalayarak ailecek nispeten huzurlu bir hayata kavuşmuştuk. Bana, aileme huzur vermediler. Umudumu kaybettim. Onca yıllık emeklerimin heba edilmesine üzülerek yola çıktım” dedi.

İBB’de Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nde çalışan İbrahim Apaydın, “10 Ekim katliamında (Ankara Garındaki) ben de oradaydım ve arkadaşlarımı kaybettim. 10 Ekim ile ilgili bir iki paylaşımım sorun edildi. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden önce 3 yıl kademe durdurma cezası vermişlerdi. IŞİD ile ilgili de paylaşım yaptım diye ‘siyaset yapıyorsun, memura siyaset yakışmaz’ dediler. Önce Alevi, Kürt olup olmadığımı sordular. Başka bir soruşturmada da arkadaşlarımla içki içerken paylaştığım fotoğrafı gösterip, ‘Sen nasıl içki içersin’ diye sordular. Cumhurbaşkanı da beni dava etmişti. O davalar bitmişti. Darbe girişiminden sonra açığa alındım” dedi.

MOBBİNG İDDİASI

İBB’nin Türkiye’de mobingin en yoğun yaşandığı kurum oluğunu dile getiren Apaydın, cuma namazına gitmediği, sohbetlere katılmadığı için dışlandığını söyledi. 17-25 Aralık’tan sonra TÜM BEL-SEN üyesi olduğu için baskıların arttığına değinen Apaydın, “Gezi döneminde, Gezi Parkı’ndan sorumlu mühendistim, yapılacak projeyi desteklemediğimi bildikleri için başka müdürlüğe sürdüler. AKP’li olmadığınızı anladıkları anda hukuksuzca sürülebiliyorsunuz” diye konuştu.

‘UMUDUMU YİTİRDİM’

Darbenin yıldönümünde ihraç edildiğini dile getiren Apaydın, “İşyerinde sıkıntı yaşayan arkadaşlarım da vardı. İntihar edenler oldu. Hayatımı riske atıp Yunanistan’a geldim. Açıkçası umudumu kaybettim. Buraya ilk geldiğimde bir ay hapiste kaldım ama sonunda suçsuz ve mağdur olduğum anlaşıldı. Burada şu an 14 ay yaşama ve çalışma hakkım var. Türkiye’de haksızlıklardan, hukuksuzluklardan kaçtım. Pasaportum iptal edilmiş ve yurtdışı çıkış yasağı konulduğu için ölümü göze alarak, bir botla Meriç’i geçerek Yunanistan’a geldim ama Almanya’ya gitmeye çalışıyorum” diye konuştu. (Kaynak: Cumhuriyet)