MUĞLA - Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santralleri ile Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), Güney Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü (GELİ) ve Yeniköy Linyit İşletmesi (YLİ) işyerleri ve kömür ocaklarıyla ilgili son özelleştirme girişimleri karşısında mücadele eden işçiler, hükümetin dikkatini çekmek için başlatmış oldukları eylemleri sürdürüyor. 

Milas İlçesi’nde toplanan yaklaşık 200 enerji ve maden işçisi Ankara yürüyüşü öncesinde kendilerine destek veren CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile yeniden düzenlenen Belediye Parkı’na mücadelelerinin simgesi olarak çınar fidanı dikti. İşçiler, daha sonra buradaki Atatürk Anıtı önünde bir süre özelleştirmeye yönelik tepkilerini dile getiren sloganlar attı.

'DUVARA TOSLAYACAKLAR'

Daha sonra grup adına bir açıklama yapan TES-İŞ Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik, "Siyasi iktidar halkımızın 90 yıllık birikimlerini mirasyedi bir evlat gibi hoyratça satıp savmaktadır. Şimdi de gözlerini Yatağan’daki, Milas’taki santrallerimize ve madenlerimize diktiler. Bizler enerjide özelleştirmenin işimize, aşımıza, geleceğimize, ülkemizin bağımsızlığına saldırı olduğunu, tek kurşun atmadan ülkemizi ele geçirmek ve vatana ihanet olduğunu biliyoruz. Tüm halkımızla birlikte kol kola tek yürek, tek yumruk gibiyiz. Daha önce olduğu gibi bu defa da duvara toslayacaklar. Çünkü yanımızda her gün çığ gibi büyüyen bir kamuoyu desteği var" dedi.

AK Parti iktidarının direnenlere karşı şiddet dahil her yola başvurduğuna da dikkat çeken Erçelik, "Direnme hakkını yok etmek istiyorlar. Haklıyız, çünkü ülkemizin tüm kaynakları peşkeş çekiliyor. Haklılığımızdan ve meşruluğumuzdan aldığımız güçle direniyoruz. Direnmekten başka yol yok. Hedefimiz açık ve nettir. Ne pahasına olursa olsun kazanmak. Kazanmak için mücadele neyi gerektiriyorsa o yapılacak. Özelleştirme belası karşısında, ya direneceğiz, ya da boyun eğip yok olacağız. Özelleştirme iptal edilinceye kadar direneceğiz. Başka yolu yoktur. Ara yollar aramak, iktidarın açtığı savaşta teslim olmak demektir. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Tüm emekçileri, emeğiyle geçinen bütün kesimleri, özelleştirmeye karşı olan tüm halkımızı bizlere destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

3 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Konuşmaların ardından yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Milas-Muğla-Bodrum Kavşağı’na kadar yürüyen Milaslı işçiler, daha sonra araçlara binerek diğer işçilerle buluşmak üzere Yatağan İlçesi’ne hareket etti. İşçilere yürüyüş sırasında DYP Genel Başkan Yardımcısı Salih Önel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, CHP Muğla eski Milletvekili Fevzi Topuz, Bafa Belediye Başkanı CHP'li Zühra Dönmez, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, MHP Milas İlçe Başkanı Murat Yılmaz, Milas Belediye Başkan aday adayı Barış Saylak ve vatandaşlar katılarak destek verdi.

Milas’tan başlayan ve Yatağan’dan da katılımlarla devam edecek Ankara yürüyüşüne temsilen 200 işçi katılacak. Aydın-İzmir-Uşak-Afyonkarahisar güzergahını izleyecek işçiler otobüslerle yol alıp, kent girişlerinden itibaren yürüyecek. İşçiler 10 Ekim’de Ankara’ya ulaşıp, TBMM önünde basın açıklaması yapacak. (haberler.com)