Esenyurt-Beylikdüzü-Avcılar havzasında çalışan işçiler, Türkiye'nin birçok ilinde Suriyelilere yönelik gerçekleşen saldırıları protesto etmek için Avcılar Marmara Caddesi'nde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Cadde girişinde bir araya gelen işçiler "Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği", "Suriyeli kardeşler yalnız değildir" sloganları attı. İşçiler caddede bulunan vatandaşlara da seslenerek saldırılara karşı tutum alma çağrısı yaptı.

Yürüyüşte iş güvenliği önlemlerinin alınmasını istedikleri için işten atılan Enerji-Sen üyesi BEDAŞ işçileri ve sendikal hakları için direnişlerini sürdüren Liman-İş üyesi Kumport Liman işçileri de yer aldı. Basın açıklamasından önce BEDAŞ işçileri adına konuşan Bayram Alanbay, "İş güvenliği istiyoruz, ölmek istemiyoruz dedik, patron ölmek istemiyorsanız çalışmayın diyerek 26 işçiyi kapının önüne koydu" dedi.

'SURİYELİLERE DEĞİL PATRONLARA TEPKİ GÖSTERMELİYİZ'

Daha sonra DİSK Gıda-İş Esenyurt Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer basın açıklamasını okudu.

Açıklamadan satır başları şöyle:

"Suriyelilere öfke duyuyoruz ucuza çalıştıkları için, ücretleri düşürdükleri için, düzenimizin onlar tarafından bozulduğunu düşünüyor ve onlara nefretle bakıyoruz. Her fırsatta dışlıyor ve linç etmeye kalkıyoruz. Zulümden kaçıp ülkemize sığınanlara biz saldırıyoruz. Yoksulun yoksulla, işçinin işçi ile derdi yoktur. Dili dini ırkı ne olursa olsun biz işçiler ve yoksul emekçiler birbirimize göbekten bağlıyız. Bu nedenle birbirimize değil asıl düşmanımız patronların sistemi ile mücadele etmeliyiz. Suriyelilere değil onları gerekçe gösterip ücretleri düşüren patronlara ve iktidarına tepki göstermeliyiz. Biz Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt işçileri olarak buradan Antep’e, Mersin’e, Bursa'ya, İkitelli’ye sesleniyoruz, gelin kardeşlerimize saldırmak yerine bizi savaşa ve açlığa sürükleyen bu köhnemiş düzene tepki gösterelim." (Evrensel)