11 Mart 2012’de inşaatı sırasında 11 işçinin öldüğü Marmara Park Alışveriş Merkezi görkemli bir törenle açılırken, ölen işçi yakınları da alışveriş merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını, yaşamını yitiren işçilerden Barış Kıyak’ın kardeşi Damla Kıyak yaparken, Kıyak, “İnsanda bir parça utanma ve haya olur” dedi. Kıyak, "Acılarımız bu kadar tazeyken ve bu yapıyı inşa edenler sanık olarak yargılanıyorken, hiçbir şey olmamış gibi davranılması can sıkıcı" dedi.

 

Kıyak, dava süreci ile alakalı olarak, bilirkişi raporlarına göre olayda ihmal ve denetimsizlik olduğunu fakat sanıkların sorumluluğu birbirlerine attığını aktardı.

 

İş cinayetinde yaşamını yitiren Seyfettin Topal’ın ağabeyi İdris Topal ise, “Ben burada kardeşimi kaybettim, yaptıklarına bakın. Bu hak mı? Daha senesi dolmadan, daha acımız dinmeden... Şu gelenlere bakın, insan kaynıyor. Bu bize yakışır mı? Gidenler gelmez giden zaten gitti, ama daha mahkeme sonuçlanmadan açılış yapıyorlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

İşçi yakınları eylem sırasında “İş kazası değil, bu bir cinayet”, “Sorumlular belli, adalet istiyoruz” sloganları attı.

 

Marmara Alışveriş Merkezi’nin inşaatında yaşanan iş cinayetini davasının üçüncü duruşması 23 Kasım 2012’de görülecek. İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin Adalet Arayan Yakınları, dava günü ve her ayın ilk pazar günü saat 13.00’da Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek davaların süreçleriyle ilgili bilgilendirme yapıyorlar. (sendika.org)