Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesi Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk müessesesinde meydana gelen göçükte 3 işçi yaralandı. Yaralı maden işçileri, Ereğli devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olay, Türkiye Taş Kömürü Kurumu Armutçuk Müessesi'nde meydana geldi. 2 Ocak -450 metre 302 nolu üretim panosunda meydana gelen tavan çökmesinde Muhammet Kılıç (34), Muhammet Eroğlu (32) ve Şafak İnkaya (27) göçük altında kaldı. Arkadaşları tarafından göçükten çıkartılan işçiler, 112 ve kuruma ait ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayı duyan madenci yakınları da hastaneye akın etti. Yaralıların tedavisi acil serviste yapıldı.

Yaşanan olayla ilgili olarak açıklamada bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, "Türkiye Taş Kömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi 2 Ocak 302 dediğimiz panoda yaklaşık 40-50 arkadaşımız çalıştığı esnada 10 metrelik bir alan göçüyor. Orada 3 arkadaşımız kaldı," dedi.

Göçükte yaralanan ve Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan maden işçilerinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler olan işçilerin müşahede altına alındığı belirtildi. (star)