Anadolu Ajansı'nda "yandaş sendika kurma girişimi"ne kadar varan baskıları protesto etmek için açlık grevine başlayan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, "Eylemim amacına ulaştı, mücadelemizi başka biçimlerde sürdüreceğiz" diyerek eylemine son verdi.

 

Anadolu Ajansı'ndaki sendikal baskıları protesto etmek için 6 gün önce açlık grevine başlayan TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, AA Genel Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamaya BDP Milletvekili Altan Tan, HDK Milletvekili Levent Tüzel, CHP milletvekilleri Melda Okur ve İlhan Cihaner ile EMEP, ESP, DİSK, KESK, Tutuklu Gazeteciler ile Dayanışma Platformu, Genel-İş, Petrol-İş, Tek-Gıda İş, ÇGD'nin de içinde olduğu çok sayıda kurum temsilcisi ve üyesi katıldı.

 

'PARMAĞINIZI SALLAMANIZDAN KORKMUYORUZ'

TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, mücadelesindeki kararlılığının sürdüğünü belirterek, "Yazılmamış kitap, patlamamış kitap gibiyim" dedi. Gazetecileri parmak sallayarak tehdit eden Başbakan Erdoğan'a, "O parmağınızdan korkmadığımızı göstermek için, ben de parmağımı sallayarak konuşuyorum" diyen İpekçi, açıklaması boyunca parmağını salladı.

 

AA'da kurulduğu açıklanan yeni sendikaya dikkat çeken İpekçi, "Bu sendika, işverenin kucağında doğmuştur. AA'daki hiçbir emekçinin haklarını savunamaz. AA çalışanları TGS çatısı altında hak kavgalarını sürdürmeye devam edecektir" diye konuştu.

 

İnternet sitelerinde yer alan açıklamanın kaldırılması yönünde AA Genel Müdürlüğü'nden gelen yazıyı göstererek, "AA Genel Müdürü, atanmış dememize itiraz ediyor. Gönderilen yazıda ise Genel Müdür için 'atanmış' deniliyor. Siz daha genel müdür olduğunuz kurumu tanımıyorsunuz?" dedi.

 

TGS Genel Başkanı İpekçi, şunları söyledi: "AA yönetimi açlık grevinin yasadışı olduğunu söylüyor, hakkımda dava açacaklarını söylüyorlar, davayı en kısa sürede açmalarını istiyorum. Açsınlar ki, o dava sürecinde kurumda yaptıkları yasadışı baskıları belgeleriyle mahkemeye sunalım."

 

İpekçi, tüm çalışanların sendikal hakları için mücadele ettiklerinin altını çizdi.

 

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Açlık grevine kişisel kararı ile başladığını vurgulayan İpekçi, "Ancak örgütüm TGS bana sahip çıktı. Şimdi örgütüm eylemin amacına ulaştığını belirterek, bitirmemi istiyor. Ben de eğer burada bulunan örgütlerin temsilcileri onay verirse, örgütümün kararına uyarak eylemimi bitirmek istiyorum" dedi.

 

Katılımcıların alkışlarla verdiği onay üzerine İpekçi, eylemini bitirdi. İpekçi, "Açlık grevini sona erdiriyorum. Ancak, Anadolu Ajansı'nda ve diğer basın kuruluşlarında sendikal örgütlenme mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

 

Kurum temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından eylem sona erdi. (ANF)