Ücretli öğretmen alımında usulsüzlük iddiası... Siirt'te kabul koşullarına uymayan adaylara öncelik verildiği iddia ediliyor...

Van 100. Yıl Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olan S.Y adlı öğretmen, Siirt'in Baykan İlçesi'nde ücretli öğretmen olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduğu branşta öncelik sırası kendisinde olduğu halde, kendisine görev verilmediğini öne sürdü.

Bunun nedenini öğrenmek için Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Efrus ile görüşen S.Y., Efrus'un kendisine sadece "Olmadı..." dediğini ve bunun dışında hiçbir gerekçe göstermediğini söyledi.  

Bunun üzerine S.Y., 'kazananlar listesindeki birçok kişinin usul ve yasalar hiçe sayılarak ücretli öğretmen olarak alındığı' iddiasıyla Baykan Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Yönetmeliğe göre öncelik sırası hiçe sayılarak göreve alınmadığını iddia eden S.Y., dilekçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Eşref Altun ve alımlar ile ilgili komisyonda görevli kişilerin yasalar çerçevesinde cezalandırılmasını talep etti.

Pedagojik Formasyon Sertifikasına sahip, Edebiyat bölümü mezunu olan ve aynı gerekçeyle dava açan diğer öğretmen İ.A. ise neden atanmadığını öğrenmek için Şube Müdürü ile görüştü. İ.A., burada, Şube Müdürü tarafından sert bir tutumla geri çevrildiğini iddia etti.

BESİCİLİK BÖLÜMÜ MEZUNU ADAY İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İÇİN GÖREVLENDİRİLDİ

Baykan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ücretli ilan alımında, görevlendirilecek ücretli öğretmenlerde aranan şartlar arasında, "Sınıf öğretmeni yetiştiren yükseköğretim kurumlarından, Eğitim Fakültesi'nden, Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden ve diğer fakültelerin öğretmenlik bölümlerinden ve diğer fakültelerin öğretmenlik meslek bilgisi derslerini almış çeşitli bölümlerden mezun olmak," yer alıyor.

Ancak başvuru koşullarında, 'Çocuk Gelişimi Bölümleri' haricinde, 2 yıllık yüksek okul mezunlarının başvuramayacağı açıkça belirtildiği halde, İngilizce branşında 'Besicilik' bölümü mezunu bir adayın görevlendirilmiş olduğu görülüyor. Besicilik bölümü 'meslek yüksek okulu' statüsünde ve 2 yıllık bir bölüm.

İddiaların doğruluğu yapılacak mahkeme sonucu belirlenecek. Baykan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuda açıklama yapması bekleniyor. (Demokrat Haber/BA)