İhraç edilen ve açığa alınan 120 bin kişinin durumlarının incelenmesi için oluşturulacağı belirtilen OHAL Komisyonu, belirlenen tarihin üzerinden 1 ay geçmesine karşın hâlâ kurulmadı. Başbakanlık’tan valiliklere gönderilen talimatta, komisyon kurulsa da başvuruların alınması için 6 aylık bir sürenin belirlendiği anımsatıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, hükümet OHAL mağdurları için etkili bir iç hukuk sistemi oluşturduğu gerekçesiyle Avrupa’yı ikna ettiği OHAL komisyonunu, belirlediği tarihin üzerinden 1 ay geçmesine karşın bir türlü kuramadı. Başbakanlık'tan valiliklere gönderilen talimat ise açığa alınan ve ihraç edilen 118 bin 621 memurun, komisyon kurulsa da umut ışığını göremeyeceğini ortaya koydu.

Valiliklere gönderilen talimatta, komisyon kurulsa da başvuruların alınması için 6 aylık bir sürenin belirlendiği anımsatıldı. Talimat, mağdurların haziran sonuna kadar bekleyebileceği yorumlarına neden oldu.

Talimatta, Başbakanlık tarafından ikinci bir talimatla "başlayın" denene kadar, itirazların incelenmeyeceği belirtildi. OHAL kapsamında çıkarılan KHK'larla ihraç edilen ya da açığa alınan 118 bin 621 kişi ise aklanmayı bekliyor.