Dokuz aydır fabrika önünde direnen HEY TekstiL işçilerine işverenin korumaları saldırdı; işçiler hafif yaralandı.

 

Şubat ayında çoğunluğu kadın 420 HEY Tekstil İşçisi işverenleri Aynur Bektaş ve Süreyya Bektaş tarafından işten çıkarılmıştı. Aynur Bektaş'a ise istihdam yarattığı için 2010 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü verilmişti.

 

İşçiler, o günden beri, yani tam dokuz aydır, gerek fabrika önünde gerekse sokaklarda hatta mecliste seslerini duyurmaya çalışıyor. Meclise konuyla ilgili iki soru önergesi verildi.

 

KORUMALAR SALDIRDI

Daha önce polisin saldırısına uğrayan işçiler, cuma günü ise işverenin korumalarının saldırısına uğradı.

 

"Direnişe bir kış günü başladık. Bir kış günü kapının önüne konulduk. Tam 420 işçiydik, üç mevsimi direnişte geçirdik, 4. mevsime direnişte giriyoruz," diyen işçiler, "Bizleri bu kadar süre mağdur eden patronlarımız, direnişimizi zorbalıkla kırmaya çalışıyor. Bizlere kendi adamlarıyla fabrikanın özel güvenlikçileriyle saldırıyor." dedi.

 

Zeki Gördeğir, Vural Küçükoğlu başta olmak üzere çadırda bulunan işçilere saldırıldığını belirten işçiler, saldırının çadıra sopalarla girerek yapıldığını belirtti.

 

HAKLARIMIZI ALANA KADAR DİRENECEĞİZ

İşçiler şu açıklamayı yaptılar:

 

"Bizler Hey Tekstil işçileri olarak, Süreyya Bektaş'a bir kez daha sesleniyoruz! Sizlerin bu saldırıları bizi yıldıramaz. Saldırılarınızla bir kez daha işçi emekçi düşmanlığınızı gösterdiniz. Biz Hey Tekstil işçileri direneceğiz. Haklarımızı alıncaya kadar direnmeye devam edeceğiz." (bianet)