Hey Tekstil işçileri, direnişlerinin 281. gününde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önünde basın açıklaması yaptıktan sonra, TOBB önünde süresiz dönüşümlü açlık grevine başladı.

İşçiler adına açıklama yapan Hey Tekstil işçisi M. Zeki Gördeğir, direnişlerinin 281. gününe girdiğini hatırlatarak, patronların alınterlerini çalmasının üzerinden üç mevsim geçtiğini belirtti. Gördeğir, Hey Tekstil işçilerinin açlığa ve yoksulluğa mahkûm edildiğini, Hey Tekstil patronu Aynur Bektaş'ın hala üretim yaptığını söyledi.

Gördeğir, "Haklarımızı çalanlar için bugüne kadar kılını kıpırdamayan yargısı polisiyle devlet, sıra biz haklarımızı istemeye gelince 30 işçi karşısına onlarca polisi çıkarıp alçakça saldırabiliyor" dedi.

'DEĞİL POLİS TSK DA SEFERBER OLSA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

"Haklarımızı istememizi engellemeye çalışıyorlar" diyen Gördeğir, şunları söyledi: "281 gündür direniyoruz. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Çünkü elimizde ne varsa patronlar tarafından çalındı. Susup oturmamızı bekleyenlere, bunun için kalkanlarını kaldıranlara, küfredenlere, tekme atanlara gaz sıkma tehdidinde bulunanlara, bizi bir pislik gibi görüp süpürmekten bahsedenlere cevabımız net; susmayacağız. Haklarımızı alıncaya kadar vazgeçmeyeceğiz. Aynur Bektaş için değil polis, TSK da seferber olsa tek bir hakkımızı yedirmeyeceğiz, haklarımız için mücadele edeceğiz."

İKİŞER GÜNLÜK SÜRESİZ-DÖNÜŞÜMLÜ AÇLIK GREVİNE BAŞLANDI

Gördeğir, "Polis saldırısı göstermiştir ki, TOBB binasının işçilerin haklarının gasp edilmesine açık ancak çalınan hakları için mücadele eden işçilere kapalıdır" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından TOBB binasının karşısına çadır kuran işçiler, ikişer günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevine başladı. (etha)