İstanbul Tabip Odası, Dr. Melike Erdem'in intiharının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Eyüp Gümüş ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Salih Gürel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Erdem'i intihara sürükleyen nedenlerin başında Sağlık Bakanlığı'nın politikaları geldiğine dikkat çekilen suç duyurusunda, sağlık çalışanlarının iş yükünün her geçen gün arttığına ve dayanılmaz boyutlara geldiğine vurgu yapıldı.

Dr. Erdem'in uzmanlık eğitimi aldığı iki hastanede çok yoğun hasta müracaatı ile karşı karşıya kaldığı, adeta nefes almadan çalıştığına dikkat çekilen dilekçede, şöyle denildi: "Çalışma koşullarının ağırlığı ve hastane idaresinin tutumu nedeniyle, diğer acil tıp asistanlarının ardı ardına istifa etmesi sonucu iş yükü daha da artmasına rağmen, yeterli alt yapı ve personelin olmadığı koşullarda bu sinir harbine dayanmaya çalışmıştır."

Dilekçede, Dr. Melike Erdem'in şikayet üzerine hakkında başlatılan soruşturmanın ardından intihar ettiği kaydedildi, ALO 184 SABİM hattının sağlık emekçilerini bunaltan bir kuşatmaya dönüştüğüne dikkat çekildi.

Sağlık Bakanlığı'nın sorunları çözmediği, aksine itiraz eden sağlık çalışanları hakkında sık sık disiplin soruşturmaları açtığı kaydedilen dilekçede, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Eyüp Gümüş ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Salih Gürel hakkında dava açılması istendi.

Dilekçede, Bakan Akdağ ile iki başhekim hakkındaki davanın "işkence", "görevi kötüye kullanma" ve "intihara teşvik" suçlarından açılması talep edildi.

İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor Melike Erdem, 30 Kasım 2012 günü saat 14.00 sıralarında hastanenin 6. katından atlayarak yaşamına son vermişti. (ETHA)