Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimi görevi başında tehdit eden hasta yakınının yargılandığı davada hapis kararı çıktı.

Ankara Tabip Odası avukatlarınca takip edilen ve son duruşması 23 Ocak günün Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık, hekimi tehdit ettiği gerekçesiyle 1 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın sabıka kaydının bulunmamasını dikkate alan mahkeme, hükmün 5 yıl süre ile ertelenmesine ve sanığın bu süre boyunca denetimli serbestliğe tabi tutulmasına karar verdi.

Sağlık Bakanlığı Yenimahalle Devlet Hastanesi acil servisinde 20 Eylül 2011 tarihinde yaşanan olayda hasta yakını M.K, o an bir başka hasta ile ilgilenmekte olan hekimin kendi hastasına bakmasını istemiş ve başlayan tartışma esnasında Dr. O. E’yi “Seninle uğraşacağım, yarın da geleceğim, o zaman göreceksin” şeklinde tehdit etmişti. Bunun üzerine Dr. O.E hasta yakını hakkında suç duyurusunda bulunurken, hasta yakını da hekimin kendisini tehdit ettiğini iddia ederek karşı şikâyette bulunmuştu.

Olayın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hem hasta yakını hem de Dr. O.E hakkında karşılıklı tehdit suçundan ceza davası açtı. Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nde üçüncü duruşmada karara varılan davada, Dr. O.E’nin hasta yakınına yönelik tehdit içerikli herhangi bir söz söylemediği tespit edilerek, hakkında beraat kararı verildi. Öte yandan hasta yakını hakkında ise tehdit suçu sabit görülerek mahkûmiyetine karar verildi. (sendika.org)