Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Mayıs'a "demokrasi ve barış için sömürüye karşı birlikte mücadele" şiarıyla hazırlanıyor.

HDP, 1 Mayıs'a ilişkin çerçevesini belirledi. HDP, taşeronlaşma, geçici, yarı zamanlı gibi esnek çalışma biçimleriyle istihdam edilen emekçilerin çok önemli kesiminin iş ve sosyal güvencelerini kaybetmelerine karşı 1 Mayıs’ta farklı kimlik, inanç ve cinsiyetten emekçilerin karşı karşıya olduğu ağır sömürü koşullarında birlikte mücadelenin önemine vurgu yapacak.

Ana teması “demokrasi ve barış için, sömürüye karşı birlikte mücadele" olan 1 Mayıs hazırlıklarında HDP, ayrıca yerellerin özgünlüklerini de dikkate alarak esnek ve güvencesiz çalışma, taşeronlaşma, kadın işçiler, çocuk işçiliği ve iş cinayetleri gibi konular hakkında da çalışmalar yürütecek.

Bununla birlikte Rojava, Gezi Direnişi, barışın toplumsallaşması, Suriye’de savaş karşıtlığı ile kent ve doğa katliamları gibi konulara da duyarlılık ve farkındalık yaratmayı da hedefleyen HDP, 1 Mayıs'a Türkçe-Kürtçe ve yereldeki diğer halkların dillerinde hazırlanacak.

1 Mayıs çalışmaları kapsamında fabrika, atölye, plaza, hastane, okul gibi emekçilerin yoğun olduğu iş mekânları ile mahalleler ve kentlerin merkezi alanlarında afişleme ve bildiri dağıtımı yapılacak, stantlar açılacak.

HDP genel merkezi, 1 Mayıs öncesinde de yapılacak basın açıklaması ve bildiri taslağıyla da yerel örgütlere 1 Mayıs faaliyetlerini iletecek. (ANF)