Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Akdeniz Belediyesi’nde bir işçinin HDP sandık görevlisi olduğu için işten çıkarıldığını öne sürdü.

Akdeniz Belediyesine kadro için başvuran bir işçinin HDP sandık görevlisi olduğu için işten çıkarıldığını savunan Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Toplumu ayrıştırmaktan, OHAL ile insanları ekmekle terbiye etmekten vazgeçin” dedi.

Mersin Akdeniz Belediyesinde çalışan 17’si kadın 89 işçi, KHK ile getirilen kadro düzenlemesi kapsamında, kadroya geçiş başvurusunda güvenlik soruşturması gerekçesiyle işlerinden oldu. Bugüne kadar 116 işçi bu şekilde işsiz kaldı.

DİSK/Genel-İş Sendikasına başvuran işçiler, savcılık tarafından kendilerine ilişkin “Berhangi bir örgüt ile iltisakının olmadığı görülmüştür” belgesi verilmesine rağmen, işten çıkartıldıklarını söyledi.

Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, bu uygulamanın başından beri endişe ettikleri gibi AKP’nin kendi kadrosunu yaratmasına neden olacağını söyledi.

Çıkarılan yasa sonrası kayyımın tamamen keyfi bir biçimde hareket ettiğini belirten Göksoy, durumu kayyım ile görüştüklerini ancak yanıt alamadıklarını söyledi.

‘HER TÜRLÜ VATANDAŞLIK GÖREVİ İSTİYORSUN AMA’

İşten çıkarılmaların ahlaki olmadığını söyleyen Göksoy, bazı işçilerin gülünç nedenlerle işlerinden olduğunu söyledi.

Göksoy, “Geçenlerde bir radyo programında işten çıkarılmaları tartışırken bir dinleyici bize bağlandı. Bir işçinin HDP’nin seçim sandığında görevli olduğundan dolayı işinden olduğunu söyledi. Böyle bir saçmalık olabilir mi? HDP bu ülkede siyasi bir parti ve bir yurttaş o partinin seçim sandığında görevli de olabilir. Üyesi de olabilir hatta ve hatta yöneticisi de olabilir. Bunun yasal anlamda bir sorunu yok. Ama yapılan uygulama yasal olmadığı kadar ahlaki de değil. Eşitlikçi de değildir. Herkes AKP’li olmak zorunda değil. İşçileri bu tür bir suçlama ile işten çıkarırsanız yarın başka bir yerde de işe giremezler. Sen bu işçilerin çocuklarını askere gönderiyorsun, vergisini alıyorsun, her türlü vatandaşlık görevlerini istiyorsun ama işe geldiğinde ‘Sen çalışamazsın’ diyorsun” diye konuştu.

İktidarın işçileri ekmekle terbiye etmeye çalıştığını ve OHAL’le de toplumun ayrıştığına vurgu yapan Göksoy, “Biz tepkilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Bu uygulamalar gösteriyor ki Türkiye OHAL ile yönetilecek bir ülke değildir. Bu OHAL kanunlarının arkasına sığınarak toplumu ayrıştırırsak ilerleyen dönemlerde toplumda bir öfke patlaması olursa bunun önüne siz de geçemezsiniz. OHAL ile insanları ekmekle terbiye etmekten vazgeçin. Bundan sonra adaleti, hukuku yok sayarak istedikleri gibi toplumu yönlendireceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Her şeye rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı