Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu, dün yaptığı aylık olağan toplantısında Atatürk Havalimanı sınırları içinde her türlü eylem ve gösteri yapılmasını yasakladı.

 

İstanbul Vali Yardımcısı ve Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın başkanlığında yapılan toplantıda alınan karar uyarınca, Hava-İş sendikası tarafından yürütülen ve 305 THY çalışanının işten atılmasını protesto için yapılan eylemlere de Atatürk Havalimanı sınırları içinde son verileceği bildirildi. Kararla ilgili yazının bugün Hava-İş yetkililerine verileceği öğrenildi.

 

'BİZ BURADAYIZ GELİP KOVSUNLAR'

Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu’nun aldığı karara ilişkin hurriyet.com.tr’ye konuşan Hava -İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin “Biz buradayız gerekirse gelsinler bizi kovsunlar” dedi.

 

“İnsanlar burada en demokratik haklarını kullanıyor” diyen Ayçin sözlerini şöyle sürdürdü: “1962 yılında kurulan bir sendikanın elinden grev hakkını aldılar. Sonrasında insanlar işten atıldı. Burada insanlar en demokratik haklarını kullanıyor.

 

Bu masumane tepki biçimidir. Baskıcı bir yöntemle insanlar susturulmak isteniyor. Biz 16 gündür buradayız. Yoğun da bir destek var. Çok açık söylüyoruz biz buradayız gerekirse gelsinler kovsunlar bizi.

 

Devlet erkinin gücünü kullanarak insanların en doğal haklarını ellerinden alma baskıcı zihniyetlerin ürünüdür. Biz yola çıkarken bu türden durumların olacağını biliyorduk. Bu alınan son baskıcı zihniyet kararını hem ülke içinde hem uluslar arası alanda ilgili tüm platformlara taşıyacağız."

 

'ŞİDDETE BAŞVURMADAN HAKLARINI ARIYORLAR'

Avukat Fırat Epözdemir ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Yasa ve Anayasa hükümlerine hatırlatmada bulundu. "Anayasa’ya göre de devlet çalışanların haklarını koruma ve geliştirmekle görevli" diyen Epözdemir’in açıklamaları şu şekilde: “Son dönemlerde Türkiye’de kanun yapma tekniğine aykırı olarak pek çok kanun çıkarıldı. Hava iş kolundaki grev yasağı da torba kanuna bir madde eklenmesi ile çıktı. Bu şekilde çok sayıda kanun çıkarıldı.

 

Hali hazırda orada insanların yaptığı bir hak arama hürriyetidir. Bu insanlar haklarını arıyor. Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu'nun bu şekilde, insanların şiddete başvurmadan yaptıkları hak arayışını hukuken engellemesi mümkün değil. Şimdiye kadar iktidar yetkilileri, insanların şiddete başvurmadan her türlü hak arayışında bulunacağını söylemiyor muydu? Bu insanlar şiddete başvurmuyorlar. Haklarını arıyorlar.

 

Yasal açıdan doğru yollarla haklarını arıyorlar. Buna engelleme girişimi Yasa ve Anayasa hükümlerine aykırı olduğu gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne de aykırıdır. İnsanların hak arama yolundaki çabaları engellenmemeli” dedi.