Hava-iş Sendikası, Türk Hava Yolları'nın greve katılan personele, 'çalışmalarınızdan verim alınamamakta ve hizmetinizden istifade edilememektedir' ifadeleriyle yazılı savunma istemesine, "Üyelerimiz sahipsiz değildir' diyerek cevap verdi.

Hava-iş Sendikası, Türk Hava Yolları'nın greve katılan personelden yazılı savunma istemesine tepki gösterdi. İşverenin Mobbing'i ileriye götürdüğünü ifade eden Hava İş Sendikası: Bilindiği üzere sendikamız tarafından 15.05.2013 ve 19.12.2013 tarihleri arasında alınan grev kararı uygulamıştır. 24. dönem toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte söz konusu grev sona ermiştir. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte, greve katılan üyelerimiz iş başı yapmışlardır.

İş başı yapan üyelerimize THY A.O yönetimi tarafından önce Mobbing uygulanmış ve hemen arkasından greve katılmanın cezası kesilmeye başlanmıştır. İşveren bu Mobbing'i daha ileri götürerek ne yazık ki grevin tam da birinci yıl dönümü olan 15 Mayıs 2014 tarihinde greve katılan bir kısım üyelerimizden 'çalışmalarınızdan verim alınamamakta ve hizmetinizden istifade edilememektedir' ifadeleriyle yazılı savunma istemiştir" denildi.

İşverenin işçilerin grev hakkını işlevsiz hale getirmeyi amaçladığını ifade eden sendika yetkilileri: THY A.O yönetiminin, şirketin karlığını, uçak filosunu ve uçak noktalarını arttırdığını açıkladığı bir zamanda, tecrübeli personelin bu şekilde görevlerinden uzaklaştırılmaya çalışılması tam bir çelişkidir. THY A.O'nun bu hukuk tanımaz tutumu, greve çıkmış tüm üyelerimizi endişelendirmektedir.

Yarın sıra bize de gelir mi? Endişesi huzurlu çalışma ortamını zedeleyerek, uçuş güvenliğini tehdit etmekte olduğundan iş bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü göreve çağırıyoruz. İşçilerin tarihi süreç içinde kazandığı kazanmayı başardığı grev hakkını, bu şekilde işlevsiz hale getirmeye çalışan THY A.O'yu kınıyoruz. Yapılan bu hukuksuz işlemlerin bir an önce sona erdirilmesi konusunda THY A.O yönetimini uyarıyoruz. Aksi takdirde yasal yollara müracaat edeceğimizi ve sendika haklarımızı kullanacağımızı ihtar ederiz.