THY'de 24. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 15 Mayıs'ta greve çıkma kararı alan Hava-İş Sendikası, THY'ye son bir çağrıda bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan sendika THY işvereninin uzlaşma zemini kullanmak yerine tehlikeli bir yola saptığını belirtti, "THY, kendisini atayan siyasi iktidarın gücüne güvenerek 'THY'de grev olsa da uçuşlar devam edecek' şeklinde akla mantığa aykırı açıklamalarla yolcularımızı ve kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır" dedi.

İşverenin "Ben uçakları uçururum" anlayışının uçuş emniyetine yönelik büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Hava-İş, şunları söyledi: "THY işçisini emir eri konumunda vatandaşlık bilincinden yoksun, kendi akıl ve iradesini kullanmaktan aciz, biat makinesi, kul köle sananlar, bir e-posta duyurusu ile hazırola geçeceğini ve boynunu ikiyüzlülükle kurdukları giyotine uzatacağını bekleyenler, çok beklerler."

Grevin bir günlük bir eylem değil, anayasa ve yasalara göre süresiz olduğunun altını çizen Hava-İş yönetimi, işçilerin, şirketin ve ülkenin menfaati için son bir uzlaşma çağrısında bulunduklarını duyurdu.