THY’nin uzlaşmaz tutumu nedeniyle tıkanan 24. dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri dolayısıyla bugün toplanan Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu grev kararı aldı.

Hava-İş, 305 işçinin işe geri dönüşü olmayan hiç bir teklifi tartışmayacaklarını ifade etti.

Hava İş Sendikası Genel Merkezi'nden düzenlenen basın toplantısında sürece ilişkin bilgi veren Genel Başkan Atilay Ayçin, resmi arabulucunun uyuşmazlık tutanağının taraflara ulaşmasından itibaren başlayan 60 günlük sürenin bir ayını tamamladıklarını, geriye bir aylık sürenin kaldığını ifade etti. Söz konusu süre zarfında THY işvereninin geri adım atmaması halinde grev kararını uygulayacaklarını açıkladı.

Yasa gereği 60 günlük sürenin 23 Mayıs'ta dolacağını hatırlatan Ayçin, taleplerini çok net bir şekilde dile getirdiklerini ancak siyasal iktidarın arkasına sığınan işverenin bu talpelere ısrarla kulaklarını kapadığını dile getirdi.

Sendikanın sağduyu ve iyi niyetle uzattığı uzlaşma elinin THY tarafından değerlendirilmediğine dikkat çeken Ayçin, işten çıkarılan 305 işçinin işe alınmasının görüşmelerdeki en önemli talepleri olduğunu bir kez daha vurguladı.

Yapılan açıklamadan sonra grev kararını THY binasına asmak için sloganlar eşliğinde ve toplu olarak THY Genel Müdürlük binasına yüründü. (SoLportal)