KESK, DİSK, TTB ve TMMOB'un öncülüğünde yapılacak halk için bütçe mitingi yarın. Bu akşam çok sayıda kentten yola çıkacak olan işçi ve emekçiler yarın Ankara sokaklarını dolduracak.

İşçi ve memur sendikaları ile meslek örgütlerinin ağır vergilere dayanan 2015 Bütçe Kanunu'na karşı düzenleyeceği mitinge artık saatler kaldı. "Halk İçin Bütçe, Demokratik Türkiye" sloganıyla yapılacak mitingi için yarın sabah saat 09.00'dan itibaren TCDD Ankara Garı önünde toplanılacak. Onbinlerce emekçinin katılması beklenen yürüyüşün ardından Sıhhiye Meydanı'nda miting gerçekleştirilecek, talepler açıklanacak.

ROBOSKİLİ AİLELER ANKARA YOLUNDA

İnsanca yaşam ve halkın çıkarlarının gözeltildiği bir bütçe planı oluşturulması istenecek mitinge, 28 Aralık 2011'de 34 yakınlarını TSK bombardımanında kaybeden Roboskili Aileler de katılacak.

Roboski Derneği Başkanı Veli Encü, AKP hükümetinin yolsuzluk ve rüşvetlerine "artık yeter" demek üzere mitinge katılacaklarını belirtti. Encü, "Roboskî'de, Soma'da, Ermenek'te ve daha nice işçi katliamlarında, ekmek mücadelesi verirken katledilen binlerce insan AKP'nin katliamlarına ve iş cinayetlerine kurban ediliyor" dedi.

Roboskililer, mitinge katılmak için Ankara'ya doğru yola çıktı. Roboskili aileler adına katliam da yaşamını yitiren Hamza Encü'nün annesi Kadriye Encü ve Mehmet Ali Tosun'un annesi Fadile Tosun, Şırnak'tan yola çıkan KESK üyelerine katıldı.

HDP MİTİNGE ÇAĞRI YAPTI

Önceki gün KESK ve DİSK yöneticilerinin taleplerini dile getirmek için Meclis'te düzenlediği basın toplantısına ev sahipliği yapan Halkların Demokratik Partisi, "Savaş, yoksulluk ve talan bütçesine karşı, halk için bütçe istiyoruz ve bu mitinge katılıyoruz" açıklaması yaptı.

AKP hükümetinin halktan alınan ağır vergilerle yaratılan kaynakları sermayeye aktaran bir bütçe çıkarmaya hazırlandığını belirten HDP, "Vergilerin yüzde 70’ini dolaylı vergilerle ücretli çalışanlar, işçi ve emekçiler, halk ödüyor. Onlar bu vergilerle kendilerine 1150 odalı saraylar inşa ediyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 97 arttırılırken, emekçilere sadece yüzde 3 zam öngörülüyor. Asgari ücreti günde sadece 1 lira artıran, adaletsizliği tavan yapan bir iktidarın hazırladığı bütçeden söz ediyoruz" diye belirtti.

HDP'nin internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi: "HDP olarak Meclis’te, hem komisyonlarda hem de Genel Kurul’da iktidarın bütçesine yönelik itirazlarımızı ve şerhimizi, önerilerimizi açıkladık. Şimdi de Ankara mitinginde eleştirilerimizi ve protestomuzu sokakta halklarımızla, işçi ve emekçilerle birlikte dile getireceğiz. Tüm halkımızı bu mücadeleye güç vermeye davet ediyoruz."

(ETHA)