Edirne'nin Uzunköprü İlçesi’nde 3 işçinin grizu patlaması sonucu yaralandığı kömür ocağının eksikleri nedeniyle 7 Temmuz günü faaliyetinin durdurulduğu ancak buna rağmen çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Patlamanın vardiya değişikliği sırasında gerçekleştiği bildirildi. Patlamanın yaşandığı Altınyazı Madencilik şirketine ait kömür ocağının denetimler sonucu 7 Temmuz tarihindeki faaliyetinin durdurulduğu ortaya çıktı.

Uzmanlar tarafından 27 Ekim’de yapılan kontrolde de eksiklerinin tamamlamadığı için yine üretim yapılmasına izin verilmedi. Ancak galerilerin teknik olarak birleştirilmesi ve çökmelerin yaşanmaması için çalışmaların yapıldığı tespit edildi.

Olayla ilgili olarak ifadesi alınan kömür ocağından ortaklarından Hüseyin Kuru, “Kömür ocağında üretim yapmıyorduk, ocaktaki galerileri birleştirmek, çökmesini engellemek için teknik olarak çalışma sürdürüyorduk” dedi.

Patlamanın meydana geldiği kömür ocağındaki tüm teknik faaliyetlerde savcılık kararıyla durduruldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.