DİSK’e bağlı Elektrik, Gaz, Su ve Baraj Çalışanları Sendikası (Enerji-Sen) üyesi Fırat Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi’nde (FEDAŞ) çalışan işçilere, Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman’a ve Enerji-Sen Örgütlenme Sekreteri Mustafa Bozali’ye çalışma koşullarının düzeltilmesi ve ücretlerinin arttırılması talebiyle yapılan 38 günlük grev sonrası açılan davada hapis cezası verildi.

Grev süresince yapılan yürüyüşler ve eylemlerden dolayı Enerji-Sen’lilere 2 ayrı dava açıldı. Bir davada Enerji-Sen yöneticilerinin ve örgütlenme uzmanlarının olduğu 6 kişi, grev yapan işçileri yürüyüşte ve eylemlerde yönlendirmek ve öncülük etmek ile suçlanırken diğer davada ilk davada yargılananların da aralarında bulunduğu toplam 12 kişi “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na” muhalefet ile suçlandı.

Bugün sonuçlanan her iki davada da herkese 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 12 kişinin yargılandığı davada verilen cezaların açıklanması geriye bırakılırken; sendika yöneticilerinin yargılandığı diğer davada 1 yıl 3’er ay ceza açıklandı.

Ceza kararı hakkında konuşan Enerji-Sen Örgütlenme Sekreteri Mustafa Bozali, Dersim’de FEDAŞ AKSA’da yaptıkları grevin nedeninin iş güvenliği malzemelerinin verilmemesi, ücretlerin ödenmemesi olduğunu ifade etti. Bozali, “Devlet kendi koyduğu yasaları kendileri çiğniyor. Biz yasalarda yer alan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasını istedik. Yani yeni iş cinayetleri olmasın diye greve çıktık. Bunun için eylem yaptık” dedi.

Davalar hakkında Sendika.Org’a konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman ise, başka Soma ve Ermenek Katliamları olmasın diye iş sağlığı ve güvenliği konusunda eylem yaptıklarını ancak hukukun katliamları yapanları değil buna karşı çıkanlara ceza verdiğini ifade ederken, bu kararları tanımadıklarını, katliamlara karşı direnişe devam edeceklerini vurguladı.

(Sendika.Org)