Greif çuval fabrikasında 2 aydır üretimi durdurarak eylem yapan işçilere bu sabah yapılan operasyonun ardından 91 işçi gözaltına alındı. 12 işçinin çatıdaki eylemleri ise sabah 06.00'dan bu yana devam ediyor. Sabahtan bu yana çatıda bekleyen işçilere su verilmesi bile engellendi.

2 aydır işgal ettikleri fabrikada direnişte olan ve sabah saatlerinde yapılan polis baskınında 91 işçinin gözaltına alındığı Hadımköy Greif Fabrikası'nda, çatıya çıkan 12 işçinin direnişi devam ediyor.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de fabrikaya gelerek çatıda direnişlerini sürdüren işçilerle görüştü. Tüzel, çatıda 12 işçinin bulunduğunu ve işçilerin gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana dek eylemlerini sürdüreceklerini belirttiklerini aktardı.

Fabrika önünde bulunan Greif işçilerinin avukatlarından ÇHD üyesi avukat Bülent Şimşek ise çatıdaki işçilerin ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, bunun üzerine kendilerinin su ve bisküvi götürmeye çalıştıkları sırada polis tarafından engellendiklerini söyledi. Şimşek, ısrarlarına rağmen polisin kendilerini engelleyerek işçilere su dahi veremediklerini söyledi. Polisin fabrika çevresindeki ablukası ise devam ediyor.

Öte yandan işçilere destek için fabrikada bulunan ve polis müdahalesi sırasında darp edilerek çenesi kırılan BDSP'li Murat Yıldırım da doktorların "24 saat müşahede altında tutulması gerekiyor" demesine rağmen tedavi gördüğü Eyüp Devlet Hastanesi'nde gözaltına alındı. (ANF)