Hadımköy'de GREİF adlı çuval fabrikasında üretimi durdurarak, 2 aydır eylem yapan işçilerin fabrika önündeki bekleyişleri devam ediyor.

Dün yapılan polis operasyonuyla gözaltına alınan ve emniyete götürülen işçilerden bir kısmı serbest bırakıldıktan sonra fabrikanın önüne geldi. Burada çadır kurup ateş yakan işçiler ve yakınlarının bekleyişleri devam ediyor.

Çok sayıdaki çevik kuvvet ekibinin de bekleyişleri sürüyor.

‘SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ!’

Radikal'de yer alan habere göre, grup adına işçilerden Murat Purhan tarafından yapılan basın açıklamasında "İşçiler olarak çalışma hakkımızı istiyoruz. Bu hakkı savunurken bizim yanımızda başta anayasanın hükmü olduğu için devletin olduğunu düşünüyoruz. Çalışma hakkımızı savunurken yanımızda sendikamızın olduğunu düşünüyoruz. DİSK'in olması gerektiğini düşünüyoruz. Bir kez daha çağrımızı yeniliyoruz. Çalışma hakkımızı elimizden alamazsınız, almamalısınız.

Bu ülke sosyal devletse bu hakkı işçilerin elinden söküp alamazsınız. İşçiler 800 lira yerine bin lira istedi diye bu hakkı alamazsınız.

İşverene de sesleniyoruz. Yaptığın hiçbir oyun, hiçbir tehdit bizleri yıldırmayacak, boyun eğdirmeyecek, diz çökertemeyecek. Burası kapandıysa da sosyal ve yasal hakkımızı alana kadar önünde ucunda, sonunda ne olursa olsun sonuna kadar direneceğiz!

Bine yakın polis tutuyorsunuz. Bir ay tutsanız biz burada bir ay bekleyeceğiz ama çalışma hakkımızı elimizden aldırtmayacağız. Bu fabrikaya yine gireceğiz. Kapıdan kovsanız bacadan gireceğiz. Hakkımızı size yedirmeyeceğiz. Hakkımızı alana kadar da buradan asla gitmeyeceğiz" denildi.