Fransa'da sendikaların yeni çalışma yasasını protesto amaçlı başlattığı grev dalgası büyüyor. Bu grev dalgasına son olarak Fransız havayolu şirketi Air France pilotları da katıldı.

4 GÜNLÜK GREV

Pilotların dört gün süreceği açıklanan grevinin öncelikli hedefi çalışma koşullarının iyileştirilmesi. Ayrıca havayolunun planladığı tasarruf önlemleri sonucu ikramiyelerde kesintiye gidilmesi de pilotları greve sevk eden nedenler arasında.

Air France'dan yapılan açıklamada, grevin ilk gününde her dört ya da her beş seferden birinin iptal olmasının beklendiği, ancak uçuşların yüzde 80'inden fazlasının sorunsuz gerçekleştirileceği bildirildi.

Air France, grevin maliyetinin ise günde yaklaşık 5 milyon euro olacağını tahmin ediyor.

Öte yandan, pilotların grevinin sona ereceği 14 Haziran için de sendikaların Paris'te büyük bir gösteri çağrısı yaptığı bildirildi.

GREVLER DEVAM EDİYOR

Fransa devletine ait demiryolu işletmesi SNCF, petrol rafinerileri ve çöp imha işçilerinin grevlerinin de kısmen devam edeceği açıklandı. 

Başkent Paris'te hemen her köşede çöp poşetlerinin göze çarptığı bildirilirken, Belediye Başkanı Anne Hidalgo, “şehirde her şeyin normal seyrine dönmesinin bir kaç gün süreceğini” söyledi.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe