Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na 2 gün kala başkent Paris dahil olmak üzere Fransa sokaklarında grevler nedeniyle artık çöpler toplanmıyor.

Fransa'da hükümetin çalışma yasasında yapmak istediği değişikliklere olan tepkiler ülke genelindeki grevlerin yayılarak devam etmesine neden oluyor.

Rafineri, nükleer santral, toplu taşıma işçilerine son olarak atık arıtma tesislerinde çalışan işçiler de katılmış durumda.

Paris'in kalabalık bölgelerinde çöpler birikmeye başlamış durumda.

Grevdeki atık arıtma tesislerinde çalışan işçilerin tesislere girişe izin vermediği bildiriliyor. 

“ÖNCELİĞİMİZ EMEKÇİLERİN HAKLARINI SAVUNMAK” 

Paris Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada çöp grevinin kabul edilemez olduğu ifade edildi ve "Bu eylem sadece ve sadece Paris halkını etkiliyor. Taleplerse ulusal düzeyde. Sendika temsilcileri ve hükümet biraraya gelerek bir an önce sorunu diyalogla çözmeli" dendi.

Grevlere öncülük eden ve Fransa'nın en büyük sendikalarından olan Genel Emek Konfederasyonu'nun (CGT) sözcüsü Damien Martinez ise Bloomberg haber ajansına yaptığı açıklamalarda "Hepimiz futbolu seviyoruz. Biz de oturup sakin sakin maç seyretmek isterdik. Ancak şu anda önceliğimiz emekçilerin haklarını savunmak" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe