Havacılık işkolunda grev yasağına karşı eylem yapan, Türk Hava Yolları’nın işten attığı 305 çalışana THY’nin sponsor olduğu Barcelona’dan destek geldi.

Ankara’da Eğitim-Sen 5’Nolu şube üyesi eğitimciler mail atarak THY’nin eylem yapan işçilere karşı tutumunu Barcelona Futbol Kulübü’ne bildirdiler. Barcelona’dan yanıt da gecikmedi; “Çok üzgünüz ve durumu yönetim kurulumuza ilettik.”

THY’ye Barcelona Futbol Kulübü’nün tepki göstermesini isteyen eğitimcilerin gönderdiği mailde şu ifadeler yer aldı:

“Yıllardır birçok alanda milyonlarca takipçisi olan, dünyanın en prestijli kulüplerinin başında gelmektesiniz. Ancak bu ününüz Türkiye ’de önemli ölçüde yok olma tehlikesi altında. Nitekim ana sponsorlarınızdan THY’de dünyada eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşanmaktadır. THY’de çalışanların grev hakları ellerinden alınmıştır. Bu yasaklamaya karşı eylem yapan 305 THY işçisi işten atılmıştır. THY ile olan ilişkilerinizde bu durumu da gözden geçirerek bizlerin hayran olduğu bir kulübe yakışır şekilde davranın.”

Eğitimcilerin mailini alan Barcelona Spor Kulübü Taraftar Hizmetleri Servisi yanıt vererek konuyu Barcelona Futbol Kulübü yönetimine taşıyacaklarını bildirdiler. ‘[email protected]’ e-posta adresinden gönderilen yanıtta “Mesajınızı aldık ve yazınızı yönetim kurulumuza ilettik. Yaşanan olaydan üzüntü duyuyor ve saygılarımızı sunuyoruz” denildi. (Medyatava)