75. Yıl Mahallesi'ndeki Teksan Sanayi Sitesi'nde bir işyerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

 

Patlamanın yaşandığı imalathane ile yanındaki işyerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

 

İtfaiye ve sağlık ekiplerince işyerlerinde yapılan kontrollerde 4 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

 

Olay yerine gelen Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, patlamaya ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

 

Olay yerinde incelemelerde bulunan Kuru, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinde meydana gelen patlamayla ilgili itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarının ardından gerekli teknik işlemlerin yapılacağını söyledi.

 

"İMALAT YAPILIYOR OLABİLİR"

Olayda 4 işçinin hayatını kaybettiğini ifade eden Kuru, "Ne olup bittiği, teknik çalışmanın ardından belli olacak. Orada bir imalat yapılıyor olabilir. Birtakım beyaz maden torbaları var, onlar incelenecek. 4 işçi de çalışırken patlama ve yangın sonu vefat etmiş görülüyor. Gerekli incelemeler yapılıyor. İsimleri belli oldu, detaylı kimlik çalışmaları yapılıyor" diye konuştu.

 

Öte yandan Zafer Akansoy'a ait iş yerinde toplam 5 kişinin çalıştığı, olay sırasında 1 işçinin cuma namazına gittiği, diğer 4 kişinin ise çalıştığı sırada patlama meydana geldiği bildirildi.

 

Bu arada patlamada hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin Ahmet, Melik, İsmail ve Umut olduğu, açık kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

 

Öte yandan, fabrika yetkililerinin Teksan Kooperatifi'nden makina üretmek için kiralama yaptıkları, ancak yetkililerin fabrikada taş kırmak için kimyasal madde üretmeye başladıkları belirtildi.