Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek ilçesinde maden ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili 8 kişinin gözaltına alınması hakkında açıklamalarda bulundu.

NTV’nin paylaştığı habere göre Bakan Yıldız, "Burada net ve çok açık bir hatanın olduğunu görüyoruz. O da işletmecilikten kaynaklanan ki bunlar idari soruşturmalar, arkadaşlarımız tarafından tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Kazanın gerçekleştiği madenin eski maden ocağına yaklaşık 6-7 metre kadar yaklaştığına dikkat çeken Yıldız, “Bunun yapılmış olmasını hiç ama hiç doğru bulmadığımızı ve bunun da bedelinin çok ağır olduğunu bir kez daha söylemek isterim. Bu açıdan idari soruşturma devam edecek ama ilk bulgularımızda böyle bir eski ocağa bu kadar net bir yaklaşmanın olduğunu görüyoruz” dedi.

Gözaltılarla ilgili konuşan Yıldız, "8 kişilik bir gözaltı var. Birisi, şu anda ulaşılamadığı için yakalama emri çıkartılmış durumda. Ocağın sahibi olan kişi olduğunu Sayın Başsavcımız söyledi. Diğer iki kişinin ikisi yine ocağın sahiplerinden. Ortaklarından olduğunu belirttiler. 5 kişi de teknik personel. Dolayısıyla toplam 8 kişi üzerinde" dedi.