Avrupa genelinde kamu hizmetlerinde çalışan 8 milyon işçiyi temsil eden Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU) Genel Sekreteri Jan Willem Goudriaan, Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işten atılan işçilere bir destek mesajı yayımlarken, üniversite yönetimine de protesto mektubu gönderdi.

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ ÖNÜNDE ENGEL"

EPSU Genel Sekreteri Jan Willem Goudriaan, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar’a hitaben yazdığı protesto mektubunda; "hastanede çalışma koşullarının giderek kötüleştiğini, çalışma sürelerinin uzun olduğunu, söz verilen ücret artışınız gerçekleşmediğini" hatırlattı.

Mektupta, işten atılan işçilerin bazılarının 10 yıldan uzun süredir hastanede çalıştığı ve aralarında evli çiftlerin bulunduğu vurgulandı.

Protesto mektubunda taşeronlaşmanın hastanenin şöhretini olumsuz etkileyeceği ifade edilirken, işçilerin sendika üyesi oldukları için işten çıkartılmalarının Türkiye’nin AB üyeliğinin önünde engel teşkil ettiği ayrıca vurgulandı.

EPSU, üniversite yönetimini işçileri kadrolu olarak işe geri almaya ve sendika ile toplu sözleşme görüşmelerine başlamaya davet etti.

"MÜCADELEMİZ ORTAKTIR"

Mektupta, Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçilerinin yürüttüğü mücadelenin tüm işçilerin ortak mücadelesi olduğu ifade edilirken, işçilerin sendikaya üye oldukları için işten atılmasının Türkiye yasalarının, Avrupa ve uluslararası düzeydeki sözleşmelerin ihlali olduğu hatırlatıldı.

EPSU Genel Sekreteri Jan Willem Goudriann, Maltepe işçilerinin hastane önündeki çadırda işe iade talebiyle ve taşeronlaşmaya karşı devam ettikleri mücadeleyi desteklediklerini belirtti.

Dev Sağlık-İş’in üye olduğu EPSU Avrupa genelinde 8 milyon işçiyi temsil etmekte ve AB tarafından sosyal taraf olarak kabul edilmektedir. Ayrıca EPSU sağlık işçileri konferansını Mart ayında İstanbul’da düzenleyeceğini de duyurdu.

Kaynak: Dev Sağlık-İş